Sinan Önce
Mekece-Bozüyük yolu bitti arızaları bitmedi. Bayırköy Beldesi girişine yapılan köprülü üst geçidin bir kolu eksik kaldı. 4 koldan yapılması gereken üst geçidin bir ayağı özel araziye girdiği için yapılamadı. 29 Eylül Perşembe günkü sayımızda da konuyla ilgili "Böyle üst geçit görülmedi" başlığıyla gündeme getirdiğimiz haber sonrasında da bölgede bir çalışma yapılmadığı gözlendi. Bayırköylüler 3 kollu köprüyü bir ayağı topal eşeğe benzettiklerini ifade ederek; "Böyle köprü Cumhuriyet tarihinde görülmemiştir" dediler.
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman'da köprünün yapılmayan ayağının bulunduğu bölgede yer alan Habaş fabrikasının İl Özel İdaresi ile ruhsat yenileme de sıkıntı yaşarım endişesiyle kamulaştırmaya sıcak bakmadığını ifade ederek; "Habaş'tan konuyla ilgili ricada bulunduk. Habaş'ta çözüm olsun istiyor. Ama Habaş'ın tek derdi ruhsat yenilemede İl özel idaresinin emniyet bandını gerekçe göstermesi. Yani Özel idare emniyet bandını bize gerekçe göstermesse başkanım bizim için problem yok diyorlar. İl özel idaresi bize bu konuda sıkıntı çıkarırsa biz fabrikayı yerinden mi kaldıralım diyorlar. Yani bu konuda özel idaresinde de toplantı yaptık. 2 toplantıda da üzülerek söylüyorum sonuç alamadık. Kurumlar bazen yapması gereken konularda ağır davranıyorlar." dedi.
Başkan Yaman ayrıca köprünün yapımı sırasında Karayollarının Habaş ile görüşmemesinden bu sıkıntıların meydana geldiğini ifade ederek şunları dile getirdi; "Bu köprü esas olarak ilk 4 ayaklı köprü olarak başladı. Nedeni ise, zeminde bir kavşak vardı. Bu kavşağın en büyük sıkıntısı Osmaneli tarafından gelen araçların gözükmemesiydi. Daha sonra bunu karayollarına yazı yazdık bu kabul gördü. Burada sıkıntı Habaş'ın önünde. Habaş'la Karayollarının daha önce görüşmemesi en büyük sıkıntı. Karayolları daha önceden bir beyanatta bulunmamış. Biz yaparız olur felsefesi ön plana çıkmış. Biz burada takıldık." dedi.
Köprünün 3 ayaklı olmasından kaynaklanan bir çok sıkıntının meydana geldiğini anlatan Başkan Yaman; "Bayırköyün geleceğini ilgilendiren sıkıntılar yaratıyor. Osmaneli'den gelen araçları engelliyor. Osmanelinden gelen araçlar beldeye o olmayan ayak üzerinden girmesi lazım. Şu anda orada trafikle ilgili tehlike söz konusu. Orada benzinliğimiz var geçişte sıkıntı, çıkışta sıkıntı. Sanayi bölgesine girecek araçlar sıkıntı. Sanayici arkadaşlarımızdan bir tanesi de buradan ağlayarak ayrıldı buradan. Biz buraya duble yoldan vatandaşı sokamıyoruz dedi. Yani duble yoldan geliyor direk geçiyor. Sanayici de gidiyor. Daha önce işler çok iyiydi. Oradaki esnafta can çekişiyor. Niye yoldan müşteri gelmiyor. Biz burayla ilgili Karayollarına müracaatta bulunduk. Diğer bir sıkıntımız Bilecik'ten Osmaneli'ne giden minibüslerimiz beldemize girdikten sonra bu yol yapılmadığı için geri dönmek zorunda kalıyor. Minibüsçüler için ayrı bir sıkıntı. Bazı minibüsçülerimiz ters yoldan bile gidiyorlar. Yol sakindir diye yolcuyla beraber. O bölgeye dördüncü ayağın olması bu problemleri ortadan kaldıracak." dedi.