Aybüke Çağla SAKARYA
Köfte denilince akla gelen ilk isimler arasında yer alan "Köfteci Yusuf" Bozüyük'e açtığı yeni şubesiyle Bozüyük'ün yeni lezzet durağı oldu. Köfteci Yusuf, Bozüyük'ün yanı sıra Bilecik'inde önemli lezzet duraklarına arasındaki yerini aldı.
Köfteci Yusuf'un dokuzuncu şubesi olan Bozüyük'teki işletme günde ortalama 3 bin ila 4 bin arasında müşteriye hizmet veriyor. Çarşı Mahallesi Malhatun Caddesi'nde Np: 91'de hizmet veren Köfteci Yusuf, günlük 2,5 ile 3 ton civarında et tüketiyor.
Bozüyük'ün yeni lezzet durağına ilişkin bilgiler veren Köfteci Yusuf Bozüyük Şube Müdürü Cüneyt Çivi, Bozüyük'e şube açma sebeplerinden bahsetti. Çivi," Buraya açmamızda ki sebep; Ankara, Antalya, Bursa, Kütahya, bu bölgelerede hitap edebilmek. Bu bölgedeki insanlarımızıda mutlu edebilmek ve bizlerle tanıştırmaktı yani bu lezzeti onlarlada tanıştırmayı istedik. Başardıkta sayılır" ifadelerini kullandı.
Günlük ortalama 3 bin ila 4 bin arası müşteriyi ağırladıklarını anlatan Çivi," Günlük bu şubemize baktığımız zaman 3bin-4bin arası müşterimiz var. Bozüyük halkından gelenler çok fakat yol üzeri olduğu için tabi ki bu istikamette seyreden müşterilerimiz ağırlıklı.
Şuanda Köfteci Yusuf bilindiği üzere Türkiye'nin ilk ve tek köfte fabrikasına sahip bir işletme. ISO HACCP belgeleriyle beraber. Bu dokuzuncu şubemiz inşallah ilerleyen dönemlerde Eskişehir şubemiz projelerimiz arasında var. Hayırlısıyla o şubemizide en yakın zamanda açmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Köfteci Yusuf Bozüyük Şube Müdürü Cüneyt Çivi, günlük ortalama et tükemiyle ilgiliyse 2,5 ile 3 ton arasında tüketim olduğunundan bahsetti. Çivi," Meşhur olan köftemiz, Köfteci Yusuf'un meşhur İznik köftemiz var. Tabi köftemiz kadar tutulan sucuğumuz var. Bunların hepsi kendi imalatımızdır. Biraz köftemizin içeriğinden bahsetmek istiyorum sizlere. Köftemiz %70 dana eti, %30 kuzu etinden yapılmaktadır. İçerisinde pul biber, beyaz soğan bir parçada ekmeğimiz mevcuttur. Sucuğumuzda yine aynı şekilde %80 dana eti, %20 kuzu etinden imal edilmektedir. Bilindiği üzere sucuk baharatları mevcuttur" diye konuştu.
Çivi, çeşitleri hakkında konuşurken şöyle devam etti:" Diğer çeşitlerimiz arasında kuzu külbastı, kuzu şiş ve yine aynı şekilde kuzunun böbrek yatağından yapıyoruz. Kuzu beyti, kuzu pirzolası, dana antrikot, dana bonfile, dana biftek, kuzu böbrek ve tavuk çeşitlerimiz mevcuttur.
Birde meşhur ekmek kadayıfımız var. Bol kaymaklı veriyoruz. Arzu edenler içinde tek kadayıf, kemal paşamız ve kazandibimiz var. Ayrıca Köfteci Yusuf'a has özel üretilen yoğurtlarımız ve kaymaklarımız mevcuttur. Özel olarak bizim istemiş olduğumuz kriterlerde bize üretilen ürünler."