Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan “Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) arasında yapılacak iş birliklerinin toplantısı gerçekleştirildi.
Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Yurdakul, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alev Akpınar Borazan, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ergün, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Doğan Gürkan Akyol ve Meslek Yüksekokulu Sekreteri Necmi Güven katıldı.
Toplantıda, Meslek Yüksekokullarında verilen eğitimin sektörel ihtiyaçlara daha uyumlu hale getirilmesi, öğrencilerin uygulamalı eğitim ve staj süreçlerinin ilgili sektör temsilcileriyle daha yakın iş birliği içerisinde yürütülmesi gibi konular ele alındı.
Ayrıca, başarılı öğrencilere burs verilmesi, yeni atölye ve laboratuvar altyapısının desteklenmesi, sektörle daha fazla etkileşim kurulabilmesi adına yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.
Görüşmede, söz konusu protokol kapsamında kurulan “Protokol Yürütme Kurulu” temsilcileri hazır bulundu. Kurulan, üniversite-sektör işbirliğinin koordinasyonunu sağlamak ve süreci etkin şekilde yönetmek adına önemli bir rol üstleneceği vurgulandı.