BŞEÜ MarmaraKAF’ta yerini aldı

Marmara Kariyer Fuarı (MarmaraKAF), Kocaeli Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu 14 üniversitenin paydaşlığıyla gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük kariyer fuarı olarak kabul edilen Marmara Kariyer Fuarı (MarmaraKAF), Kocaeli Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu 14 üniversitenin paydaşlığıyla gerçekleştirildi.

MarmaraKAF’da katılımcılara mesleklerle ilgili detaylı bilgi alma, kariyer planlarını oluşturma, bölgedeki birçok şirketle tanışma, kendi markalarını oluşturma ve girişimcilik konularında düşüncelerini firma kurum ve kuruluşlarla paylaşma fırsatı sunuldu.

Fuara; BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Yurdakul, Genel Sekreter Muhammet Büyük, Kariyer Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. H. Tezcan Uysal ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Fakrullah Tohumcu katıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Kariyer Merkezi Koordinatörlüğü ile Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü iş birliğinde hazırladığı standıyla fuarda yer aldı. Mühendislik, sağlık ve spor alanlarında patent ve faydalı model sahibi öğretim elemanları, ziyaretçilere bilgi verirken, üniversitenin yenilikçi yönü de ön plana çıktı.

Fuar hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Kaplancıklı, organizasyonun hem üniversiteler hem de sektör temsilcileri açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi olarak böyle kıymetli bir organizasyona paydaşlık yaptığımız için çok mutluyum. Avrupa’nın en büyük kariyer fuarı olarak her zaman gururla bahsettiğimiz MarmaraKAF, bu yıl da hem öğrencilerimize hem sektöre vizyoner imkânlar sundu. Öğrencilerimiz kariyer planları yaparken sektörün ihtiyaçlarını da yakından tanıma fırsatı buluyor,” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilecik Haber Haberleri