BU KÖY YOLLARINA KİM BAKACAK?

Sinan ÖNCE

İlimizin birçok köy yolu bakımsızlıktan yok olmaya mahkum ediliyor. Bilecik Merkez’e bağlı köy yolarının yanı sıra ilçelerdeki köy yollarının perişan durumları hem köylüleri hem de o yolu kullanan vatandaşları çileden çıkartıyor. 

Kasımlar Köyü ile Yenipazar arasındaki yol da bakımsız haliyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Ağır tonajlı araçların seyrettiği yolda meydana gelen çatlaklar, patlamalar ve çökükler bu yolların sahipsizliğini gözler önüne seriyor. 

Bahsi geçen yol, Dereköy, Kasımlar, Gemici, Şahinler, Çengeller, Gökçe köylerine ulaşım sağlamasının yanı sıra Gölpazarı yolu ile de birleşirken Yenipazar’a kadar uzanıyor. Bu denli önemli bir yolun böyle içler acısı hali bu köy yollarına kim bakacak?  sorusunu akıllara getiriyor. 

Bu yollara Karayolları mı bakacak, İl Özel İdaresi mi ilgilenecek? Kimin kontrolü altında ise bir an önce harekete geçilmesi ve yollarla ilgilenmesi bekleniliyor.

Diğer yandan birçok köyün istifade ettiği bu yol bir grup yolu olup, haberimizin ardından yola sahip çıkanların olup olmayacağı merakla bekleniyor.

Ayrıca yolun bozulmasındaki en büyük etken olan ağır tonajlı araçların  nakliyesini yaptıkları ocaklar ile bir anlaşmanın yapılıp yapılmadığı sorgulanıyor. Anlaşma yapılmış ise bu yollar o firmalara niye yaptırılmıyor? Anlaşma yapılmadıysa bunun faturası kime kesilecek?   

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sakarya Gazetesi Haberleri