BU ŞAİBELERİ ANCAK MÜFETTİŞ BEY ORTADAN KALDIRIR

Mehmet ERDEM - Köşe Yazısı

Bundan 3 yıl önce Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal’ın hazırlayıp moderatörlüğünü yaptığı BASIN MASASI programında bir idda ortaya atmıştım. Eski Vali konağının olduğu alandaki yapının projesine uygun yapılmadığını, ihaleyi veren kurumun yapılan binanın projesine uygun olup olmadığını denetlemediğini, Bilecik Belediyesinin de bu yapıya uygunsuz ruhsat verdiğini ortaya koymuştum. 

Ne hikmetse bu iddalar kitabına uydurularak, yapılan binaya yapı ruhsatı ve ardından da işletme ruhsatı verildi. Eski Vali Konağını yap işlet devret modeli ile alan şahıs, burasını 3 yıldan bu yana işletiyor. Her türlü ruhsat verildiğine göre, kitaba ve mevzuata işlemler uydurulduğuna göre işletmesi konusunda demek ki kanunen bir sakınca yok. Allah hayırlı işler versin. 

Eski Vali konağının yerine yapılan tesisin bildiğim kadarıyla ilk kiralama bedeli 16.500.- (ONALTI BİN BEŞYÜZ) Türk Lirası idi. Elbetteki sözleşmede bu kira bedelinin yıllık olarak artışları da belirlenmiştir. Zaman zaman kulağımıza bu işletmenin kira bedellerinin ödenmediğine dair duyumlar gelmektedir. Zannediyorum bu binanın inşaatı başladığında Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir idi. Ondan sonra sırasıyla Süleyman Elban, Tahir Büyükakın Bilecik’e Vali olarak atandılar. Şu anda da Bilal Şentürk Bilecik Valisi. Sayın Valimin bu işletmenin kiralarının İl Özel İdaresine ödenip ödenmediğiyle ilgili bir bilgisi varmıdır? İl Özel idare Genel Sekreterinden ilgili birimlere kadar kira ödemesi ile ilgili bir idare etme, göz yumma gibi şeyler söz konusumudur?

Ülkemiz ekonomik bir krizden geçmektedir. Bakanlıklarda ödenek ile ilgili sorunların olduğu TV ekranlarında açık oturumlarda konuşulmaktadır. Ödenek yokluğundan Bilecik Yenişehir yolunun kaçıncı defa ihale edildiğini bizler unutmuş durumdayız. Yapılacak olan yatırımlar ödenek yokluğundan yapılamazken, Devletin alacağına yetkililer ve ilgileler yeterli özeni ve hassasiyeti gözetiyorlar mı? Yoksa iktidara yakın olanların bazı durumlarına göz mü yumuyorlar? Tüyü bitmedik yetim hakkını savunmak bizlerden önce Devletin ilgili bürokratlarına, memurlarına düşmez mi? 

Yine tekrarlıyorum. Aldığım duyumlar doğrultusunda, Eski Vali konağının yerine yapılan binanın kiralarının düzenli olarak ödenmediği, işletmecinin Devlete bu yüzden kira borcu olduğu bazı mahallerde konuşulup, bazı çevrelerde söyleniyor.  Yine öğrendiğime göre Bilecik Valiliğinde Müfettiş varmış ve denetleme yapıyormuş. Hani gelmişken Bilecik İl Özel İdaresince ihale edilen, bu işletmenin de kiralarının ödenip ödenmediğine bir bakıverse de milletin aklında soru işaretleri kalmasa. Bilecik sokaklarında, kahve köşelerinde konuşulan bu kira ödenip ödenmemesi meselesi de açıklığa kavuşsa. Kiralar ödenmişse işletme sahibi şaibelerden kurtulur, ödenmemişse de Devlet gereğini yapar. Hem kirayı ödemeyene, hemde kiraların ödenmemesine göz yumanlara. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sakarya Gazetesi Haberleri