Yeni Devlet Hastanesi arsasının 28 aydır belirlenememesinin sebebini sorduğumuz Milletvekili Fahrettin Poyraz çok kızdı.
Haber Merkezi
Milletvekili Poyraz’ı kızdıran sorularımızı önce bir okuyalım.
Milletvekili Fahrettin Poyraz’a ulaştırılmak üzere danışmanı Sinan Baysal’a gönderilen maili noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz. Mail aşağıdaki gibidir:”
Gazetemizin 12 Temmuz Cuma günkü sayısında, Bilecik’e yapılması planlanan yeni devlet hastanesi ile ilgili “Başa mı döndük” başlıklı bir haberimiz yer aldı. Haberimizde yeni hastaneyle ilgili uzun süren bekleyişlerin ardından yeni gelişmelerin yaşandığı yer aldı. Gelinen noktada sayın vekilimize sormak istediğimiz bazı sorular doğdu. Telefon ile arayıp bilgi ve kayıt almak zor olacağı için sorularımızı yazılı olarak yöneltmek istedik. Sorularımıza verilecek cevapları yayınlamaktan da memnuniyet duyacağımızı belirterek çalışmalarınızda başarılar dileriz. İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederiz.
Sayın Milletvekilimiz Dr. Fahrettin Poyraz’a cevaplandırılmak üzere yönelttiğimiz sorularımız aşağıdaki gibidir:
1- Bilecik’e yeni Devlet Hastanesinin yapılmasıyla ilgili bir arsa belirlenemedi. Bilecik ile aynı tarihlerde yapılacak başka yerlerde hastane yapıldı mı? Mesela Polatlı’ya yapıldı mı?
2- 2.5 yıl önce hastane yeri temin edilmiş olsaydı hastane yapılır mıydı?
3- Hastanede yaşanan bu gecikmenin sorumlusu kim? Bürokratlar mı, siyasetçiler mi?
4- Gecikmeden ötürü vatandaşların çektiği sıkıntılardan sorumluluk duyuyor musunuz?
5- Bilecik’te arsa sıkıntısı var demekle sorumluluklardan kurtulunur mu?
6- Siz bu gecikmeden kendinize bir sorumluluk payı çıkartıyor musunuz?
7- Yapılması planlanan yeni hastane hakkında yayınladığımız son habere ilişkin bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?”
Bildiğiniz gibi 2 yılı aşkın bir zamandır yeni Devlet Hastanesinin yapılacağı vaadinin gerçekleşeceği günü meraklı bekleyişlerimiz sürüyor. Geciken Devlet Hastanesi’nin gecikme sebeplerini zaman zaman dile getiriyoruz. En son hastanenin mevcut yerine yapılacağı ile ilgili aldığımız haberler üzerine konuyu ilk olarak Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz’a sorduk. Genel Sekreter Yılmaz, hastanenin mevcut yerine yapımı konusunda gelişmelerin varlığını kabul ederek konunun detaylarının İl Sağlık Müdürü Mehmet Ali Fidan’da olduğunu belirtti. Daha sonra konuyu Müdür Fidan’a sorduğumuzda, yeni hastaneyle ilgili herhangi bir gelişmenin olmadığını ifade etti. Son olarak Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ise hastanenin mevcut yerine yapılması için bizzat girişimlerde bulunduğunu kaydederek bulunduğu temasları dile getirmişti. Hastanenin mevcut yerine yapılması için olan gayretiyle çalıştığını açıklamıştı. Vali Halil İbrahim Akpınar ise yeni hastaneyle ilgili Bakanlık kanadından kendilerine herhangi bir talimatın gelmediğini anlatarak Bien Seramik ile üniversite arasındaki alanda kamulaştırmaların devam ettiğinin altını çizdi. Son sözün Bakanlık’ta olduğuna vurgu yaptı.
Tüm bu açıklamaların ardından gelişmelerle ilgili kamuoyunu haberdar ettik. Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın da konuyla ilgili düşüncelerini öğrenmek için yukarıda okuduğunuz soruları Milletvekilinin danışmanı Sinan Baysal’a mail olarak gönderdik.
12 Temmuz tarihinde gönderdiğimiz sorulara ilişkin olarak gazetemiz muhabirlerinden İsmet Cep, Danışman Baysal ile görüşerek soruların cevaplandırılması üzere takibini yaptı. Daha sonra danışman Baysal tarafından 18 Temmuz tarihinde gazetemiz muhabiri İsmet Cep’i arayarak, Bilecik'te ki hastane yeri konusu ile ilgili olarak kendilerine mail olarak gönderilen soruların kendilerine ulaştığını söyledi. Soruları Milletvekiline ilettiğini söyleyen Baysal, Milletvekili Poyraz'ın mail ile ulaşan sorularda ki soru soruş tarzını hiç beğenmediğini söyledi. "Sorular sanki milletvekiline değil de kendi bünyesinde çalışan bir personele soruluyor gibi olmuş. Muhalefet partileri bile soru önergesi verirken bu tarz bir üslup kullanmıyor. Bu şekliyle bu soruları cevaplandırmayı düşünmüyorum. Gerekirse telefon etsinler görüşür cevaplandırırım" demiş.
Böyle bir cevap karşısında," Biz bir hata ettik sorduk hem cevap alamadık hem de milletvekilini çok kızdırdık. Siz siz olun vekilimiz düşüncesiyle bir şey sormaya kalkmayın" demeyin demekten kendimizi alamadık.
Takdiri okuyucularımıza bırakıyoruz.