CHP BOZÜYÜK’TE ÇIKARMA YAPTI

İsmet CEP

Bozüyük Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Cumhuriyet meydanında düzenlenen açık hava toplantısı Belediye Başkan Adayı Metin Torun'a destek için gelen milletvekili, belediye başkanı ve çok sayıda partilinin katılımına sahne oldu. Burada konuşan Belediye Başkan adayı Metin Torun, Bozüyük'ün derdine derman olacaklarına inandığını söyledi.

Ankara Milletvekili CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Ankara Milletvekili Parti Meclisi üyesi Ayşe Gülsüm Bilgehan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir tepebaşı belediye başkanı Ahmet Ataç, Bilecik eski milletvekili Yaşar Tüzün, İl Başkanı, İlçe Başkanları, Metin Torun'a destek için Cumhuriyet meydanındaydı. Belediye meclis üyeleri ve İl Genel Meclis üyelerinin tanıtımı yapıldı. Miting havasında gerçekleşen programın ardından toplu halde seçim bürosu açılışına geçildi. Burada Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Temizlik İşleri Ritim Orkestrası eşliğinde seçim bürosunun açılışı yapıldı

Mete Ayaz'ın sunumu ile renk kattığı programda ilk olarak konuşan CHP İl Başkanı Çağatay Karaahmet, iktidara yüklendi.

Karaahmet, "Ayak oyunları ile geldiler. İnsanların en temiz duygularını sömürerek geldiler. Bunlar ciddi anlamda Allah ile aldattılar. Bunlara karşı biz varız. Bunlara karşı yıkılmayan tek kale Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Yıllarca bu coğrafyayı savunan yıllarca terörle mücadele eden Kemal'in ordusunun Genel Kurmay Başkanı şu anda teröristin verdiği gizli tanıklıkla hapiste yatıyor. Hırsızlar, yolsuzlar ve ne olduğu belirsiz iş adamları Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğunu yapanlar dışarıdalar. Milli mücadelenin en büyük mücadelesini yapan Bozüyük AK Parti'ye karşı da 2.'inci kemal ile beraber ikinci mücadelesini de verecektir." dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, tüm imkanları ile Metin Torun'un arkasında olduğunu söyledi. Büyükerşen açıklamasında, "Eskişehir Bozüyük'ün her zaman yanında ve arkasındadır. Ne biliyorsak ne imkanımız varsa 2014'ten itibaren Metin Torun Başkanlığında ki Bozüyük'e desteğe hazırdır. Daima Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Metin Torun kardeşimin yanında ve arkasındayım. Nasıl İsmet Paşa bu topraklarda Türk'ün makus talihini yendi ise siz Bozüyüklülerde Türkiye'nin bugün içine girdiği karanlıkta, adaletsizlikte, yolsuzlukta sizde 30 Mart'ta Bozüyük'te Türk Milletinin makus talihini yeneceksiniz." dedi.

Ankara Milletvekili Parti Meclisi üyesi Ayşe Gülsüm Bilgehan kendisi için Bozüyük'ün Metristepe demek olduğunu söyledi. Bilgehan, "Ben bugün Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa'nın torunu olarak bugün burada bulunmaktan büyük onur duyuyorum. Bir ay sonra 2.'inci İnönü Zaferi'nin 93.'üncü yıl dönümünü burada 1 Nisan da Metin Torun Başkanımızla kutlayacağız. 93 yıl önce Türkiye'nin makus talihi burada nasıl değişti ise 30 Mart tarihinde ben inanıyorum bir kez daha değişecek. Bugün TBMM'nin içinde bulunduğu durumda bir TBMM üyesi olarak da utanç duyuyorum. Bugün 2.'inci İnönü Zaferi'ni bile kabul etmeyenlerin içine düştükleri yolsuzluk çamurunu yeni bir istiklal  mücadelesi olarak saymalarından utanç duyuyorum. " dedi.

Ankara Milletvekili CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın,

Hepimiz biliyoruz ki bu ülke giderek büyük bir çöküntünün eşiğine doğru gidiyor. Bu memleketin baş çalanı ve ona eşlik eden çalanlar bir çaba içerisindeler. Bu memlekette başımıza gelen yoksulluğun, bölücülüğün dış politika alanında vurduğumuz duvarların bir tek sorumlusu var. O da bu memleketi 11 yıldır yöneten başçalan ve onun kabinesidir.

Metin Torun kardeşimizin Belediye Başkanlığında Bozüyük bir yıl içerisinde değişecek. Bozüyük ile birlikte Bilecik İl merkezi ve ilçelerini de CHP belediyesi ile tanıştıracağız ve oraları da değiştireceğiz. CHP'nin kadroları yanlızca yerel yönetimleri değil, genel yönetimi, merkezi hükümeti yani Türkiye'yi de çok güzel yönetmeye hazır kadrolardır. Yanlız yerel de deği genelde de geliyoruz. Bunlar yerlerinde çürüdüler. Bizim görevimiz sadece sallamak. Hep beraber sallayacağız ve bu çürük elmaları düşüreceğiz. Bizim iktidarımız sadece CHP iktidarı değil, halkın iktidarı olacak." dedi.

Son olarak Bozüyük Belediye Başkan adayı Metin Torun eşi ile birlikte kürsüye çıktı. Büyük sevgi gösterileriyle karşılanan Metin Torun, Bozüyük'ün derdine derman olacaklarına inandığını söyledi. Metin Torun konuşmasında,"İyiliğin ve güzelliğin yaşam bulacağı, hak ve adaletin geri döneceği, barış ve huzuru geçerli kılarak, her türlü zenginliğe ulaşıp, yüzlerimizin tekrar güleceği Bozüyük’ün müjdesini vermeye geldim. Bugün size kundaktaki bebekten  en yaşlıya, fabrikadaki işçiden emektar esnafına kadar, herkesin mutlu olacağı bir kentin yaratılmasının  sözünü vermeye geldim.

Ülkelerin birlik ve beraberliği zaman zaman bozulup, gelecekleri tehlikeye düşebilir. Bu gün ülkemizde bu ve buna benzer sıkıntıların yaşandığını görüyoruz. Aynı şekilde şehirlerin kötü yönetilmesi, hak ve hukuka uyulmaması sonucunda, orada yaşayan insanlarda birtakım olumsuzluklar yaşayabilir. Ne yazık ki bu gün, benim doğduğum bu topraklarda çocuklar mutsuz, gençler mutsuz, anneler mutsuz, esnaf ve işçiler mutsuz. Daha ne olsun. Sözün kısası Bozüyük umutsuz. Nereye baksak olumsuzluk, nereye dönersek düzensizlik. Yatırım yok ve Organize Sanayii boş. Çarpık kentleşme sonucu caddelerde hareket etmek, otopark bulmak imkansız ve trafik sorunu çözüm bekliyor. Yaz mevsiminde musluklardan su akmıyor. Engellilerimiz evlerinden çıkmıyor ve kadınlarımız iş bulamıyor. Gençlerimiz için yaşam alanları olmadığından nefes almak için başka şehirlere koşuyorlar. Oysa; Yakın zamana kadar memleketimizde yeni fabrikalar açılıyor, onlarla birlikte çeşitli kültüre sahip yeni yüzler kasabamıza gelerek, yaşamımıza renk katıyordu. Bugün inşaat sektöründe çalışan en az bin kişi başka şehirlere çalışmaya gidiyor. Bozüyük’ te çeşitli sektörlerdeki en az 4 bin 5 bin kişide yine başka yerleşim yerlerinde yaşamayı seçiyor. Şehrimiz her geçen gün kan kaybeder durumda. Hayatın gece saat 9’da durduğu bu şehirde ekonomide bu saatte uykuya yatıyor.

Çare ve çareler üretmek zorundayız. Şimdiki kaderimize razı olamayız. Birkaçını belirtmeye çalıştığım bu olumsuzluklar sürgit böyle devam edemez. Bizler bu dertlere derman olmaya geliyoruz. Ben ve ekibim çok çalışarak, en kolayından en zoruna kadar şehrimizin tüm sorunlarını çözüp, mutlu insanların tekrar yaşamaya başlayacağı bir kent yaratmak için hazırız. Azimliyiz ve kararlıyız.

30 Mart’tan sonra bu platformda bulunan veya bulunmayan kadrolarıyla, Prof. Dr. Sayın Yılmaz BÜYÜKERŞEN’ in önderliğinde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal belediyecilik anlayışına sahip Belediye Başkanları ile Eskişehir’den başlayarak, Bursa ve Adapazarı’na kadar bu bölgeyi refah, kültür ve sanat bölgesi yapmak için yola çıktık.

Bozüyük Belediyesinin gerçek sahibi ve patronu sizlersiniz. Bu şehrin iyi yönetilmesi, bütçesinin yerinde kullanılması ve sahip olduğu değerlerin kaybolmaması adına karar verici sizlersiniz. 30 Mart’ta sahibi olduğunu işletmenize yeni bir yönetici alacaksınız. İşletmenizin iflas etmemesi, daha iyi yönetilerek kazanca geçmesi sizin kararınıza bağlı. Umarım hiçbir etki altında kalmadan, yetenekli, dürüst, çalışkan ve iş hayatında başarıya ulaşarak kendini kanıtlamış, hakka ve hukuka saygılı bir adayı başkan olarak seçersiniz. Fotoğraflar önünüzde olduğu gibi, yetki de sizdedir. Temennimiz iyi olanın kazanmasıdır.

Beni onurlandırarak Belediye Başkanı seçtiğinizde, yurdumuzun kurtarıcısı M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşı İsmet İnönü’nün huzurlarında ve sizin şahitliğinizde, 1 Nisan 2014 tarihinde Metris Tepedeki Şehitlerimizin karşısında da yemin ederek Bozüyük’ü layık olduğu yere tekrar yükselteceğime söz veriyorum." dedi.  

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sakarya Gazetesi Haberleri