"CHP'de de Atatürk Sevgisi Kalmamış

Bilecik Belediye Meclisi’ nin Haziran ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi gerçekleşti.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısının ilk birleşimi öncesinde Başkan Şahin Parti gruplarına tek tek söz verdi.

ŞİDDETLE KINIYORUZ

Millet ittifakı adına konuşma yapan Hüseyin Yıldız, 28 Mayıs tarihinde Ayasofya camiinde düzenlenen programda İmam Mustafa Demirkan’ın yapmış olduğu konuşma ile Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef aldığını ve İnhisar eski kaymakamı Ali Açıkgöz’ün bu konuşmalarını destekleyen paylaşımından dolayı bu durumu şiddetle kınadıklarını ifade etti.

AYNI SENARYO AYNI OYUN

Ak Parti grubu adına söz alan Muhammed Karadayı ise Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkenin ortak değeri olduğunun altını çizerken Cumhuriyet Halk Partisi’nin senelerdir aynı senaryoyu kullanarak aynı oyunu tekrar ettiklerini memleketin ortak değeri üzerinden siyasi algı ve siyasi malzeme yapılmasını kabul etmediklerini vurguladı.

BU ÜLKEYİ BÖLDÜRMEYECEĞİZ

Karadayı’nın ardından söz alan Ak Parti Meclis üyesi Hasan Cinit “Bizlerin misyonunda devlet büyüklerine hakaret etme ve onları yerme gibi olumsuz durumlar yer almamaktadır. Bu tür olumsuz davranışları sergileyen insanlara biz itibar etmiyoruz siz de itibar etmeyin. Bu tür insanların yapacağı şeyler bellidir ülkeye nifak sokmak, ayrıcalık getirmek, esas amaçları ülkeyi bölmektir Allah’ın izniyle bu ülkeyi böldürmeyeceğiz. Bizim en büyük değerlerimizden bir tanesi son dönemimizde Cumhuriyetimizin ve 17. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü biz siyasi ve askeri bir deha olarak kabul ediyoruz, kendisini de rahmetle anıyoruz. Çünkü bizim misyonumuz bunu icab eder. Ülkemize asla ve asla nifak tohumları ektirmeyelim.” dedi. Cinit’in konuşması üzerine Hüseyin Yıldız Cinit’e teşekkürlerini iletti.

“ATATÜRK BİZİM VE MİLLETİMİZİN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR”

MHP grubu adına söz alan Turgay Yıldız Devlet Bahçeli’nin 01.06.2001 tarihinde yapmış olduğu “Mustafa Kemal Atatürk bizim ve milletimizin kırmızı çizgisidir.İman ve insaf sahibi herkes ona hürmetle mükelleftir” içerikli konuşmasını hatırlatarak MHP Belediye meclis üyeleri olarak Atatürk’e yönelik bu saldırıları dün olduğu gibi bugünde şiddetle kınadıklarını ifade etti.

CHP’DE DE ATATÜRK SEVGİSİ KALMAMIŞ

Turgay Yıldız’ın ardından söz alan MHP Belediye Meclisi üyesi Hamdi Salt: “Cumhuriyet Halk Partisi eski İnhisar kaymakamını haklı olarak eleştirdi belki ama İnhisar kaymakamına gelene kadar Cumhuriyet Halk Partisinde de Atatürk sevgisi kalmamış, Atatürk’ü seven insanlarda kalmamış gibi geliyor bana çünkü Atatürk’ün kurduğu CHP de Atatürk diyemeyen bir CHP il başkanı var. Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyen CHP’lilere Mustafa Kemal’in generali olsanız ne yazar it sürüleri diyen bir parti ile ittifak halindesiniz, bir zamanlar kefere kemal diyen bir şahsıda başkan yardımcısı yaptınız.” İfadelerini kullanması üzerine söz alan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin “Ben bütün meclis üyelerine bir meclis başkanı olarak Atatürk’ümüze hep birlikte bütün partiler olarak sahip çıktığınız için her birinize çok teşekkür ediyorum çok güzel bir mesaj oldu hepinize tek tek parti göz etmeksizin teşekkür ediyorum.”dedi ve ardından meclise sunulan ek gündem maddeleriyle birlikte altı madde görüşüldü.

Cumhur ittifakının çekimser kaldığı Teknik Hizmetler sınıfında boş olan 8. derece mimar kadrosunun iptal edilip yerine teknik hizmetler sınıfı 8.derece Tekniker kadrosunun ihdas edilmesi konusu olan ilk madde belediye meclis üyelerince oy çokluğu ile kabul edildi.

İkinci gündem maddesinde sözleşmeli tekniker olarak çalıştırılacak personele ödenecek ücretin belirlenmesi konusunda CHP ve İyi Parti kabul oyu AK Parti red oyu kullandı MHP’nin çekimser kaldığı gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Üçüncü gündem maddesinde belediyenin kültür, spor ve sanat projeleri kapsamında düzenlenen kurslara  ilişkin ücretlerin belirlenmesi görüşüldü. Ücret ve Tarife Komisyonuna havale edilen gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Belediyeden ortak hizmet projesi işbirliği talebinde bulunan yedi adet dernek ile üç yıl süreli olarak hizmet projesi işbirliği protokolü yapılması ve protokol yapmak üzerek belediye başkanına yetki verilmesi konusunun görüşüldüğü dördüncü gündem oy birliği ile hukuk Komisyonuna havale edildi.

Meclise sunulan ek gündem maddelerinden biri İmar Komisyonuna havale edilirken diğerinin ise Ücret ve Tarife Komisyonuna havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Siyaset Haberleri