DOLANDIRICILARIN YÖNTEMİ BU KEZ TUTMADI

Bozüyük'te, aynı yöntemle üç kişiyi dolandırmaya çalışan telefon dolandırıcıları, vatandaşların uyanıklığı sayesinde yakalandı.

Ahmet MEŞE

Telefon dolandırıcılığıyla ilgili yapılan uyarılar sonuç vermeye başladı. Uyarıları dikkate alan vatandaşlar, dört dolandırıcının yakalanmasını sağladı. Bozüyük'te, aynı yöntemle üç kişiyi dolandırmaya çalışan şahıslar, vatandaşların kısa sürede polise haber vermeleri neticesinde yakalandı. Bozüyük'te dolandırıcılık yapmaya çalışan şahısların izine Adana'da rastlandı ve Adana'nın Seyhan İlçesi Emniyet Müdürlüğü ile yapılan çalışma başarıyla sonuçlandı.  

SON ANDA FARKINA VARDI

Bozüyük'te, Pazartesi günü saat 10.23 sıralarında M.T. isimli şahsı arayan ve polis olduğunu beyan eden bir kişi 'Bazı şahısların banka hesapları ile oynama yaptığını, kendilerinin konuyu takip ettiğini, şahsı yakalamak üzere olduklarını ancak bunun için maliyeye para yatırmasının gerektiğini' söyleyerek kendisinden 35.000 + 3.000 olmak üzere toplamda 38.000 TL para istedi. Bu esnada M.T.’ nin eşi N.T’ de aranarak tele konferans yöntemi ile görüşmeye dahil edildi, şahısların telkini ile eşinin telefonda kendisine 'Başkomiseri dinle ver, kurtul' demesi üzerine, Bozüyük Akbank Şubesi'nden kredi olarak çektiği 35.000 TL tutarındaki parayı, kendisine bildirilen İ.U adına PTT Şubesinde açılı 11964419 numaralı hesaba yatırdı. M.T., postaneden çıktığı esnada Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek durumu buradaki görevlilere anlattı. Emniyetin yönlendirmesi ile hemen parayı havale ettiği Bozüyük PTT Şubesine giderek, halen hesabında bulunan paraya bloke koydurdu.

DOLANDIRICIYA İNANMADI, POLİSE BAŞVURDU

Yine aynı gün saat 14.00 sıralarında bu kez B.S. isimli şahsı aynı yöntemle arayan bir şahıs 'Bankada bulunan parasını çekmesini, H.K. adına PTT şubesinde açılı 11964494 numaralı hesaba yatırmasını' istedi. Buun üzerine B.S., bankada bulunan 10.600 TL tutarındaki parasını çekti ancak duyduğu kuşku nedeniyle parayı banka civarında bulunan bir kargo şirketindeki tanıdığına teslim ederek evine döndü. Dolandırıcının kendisini tekrar arayarak bankadan çektiği parayı Cumhuriyet Savcılığı'na getirmesini söylemesi üzerine 'Bunun bir dolandırıcılık olayı olduğunu, parayı vermeyeceğini ve Polise gideceğini' beyan ederek telefonu kapattı.

'EMNİYETE BİLDİRECEĞİM' DEDİ VE TELEFONU KAPATTI

Yine aynı gün saat 15.00 sıralarında M.T. isimli şahsı arayan ve polis olduğunu beyan eden bir şahıs, M.T.’ye ait kimlik bilgilerini söylemek suretiyle 'Başka şahısların, kendisine ait banka kartları ile internet üzerinden alış veriş yaptıklarını tespit ettiklerini, bundan dolayı kendisine yardımcı olabileceklerini' söyledi. Telefondaki şahsın dolandırıcı olduğunu düşünen M.T., 'Konuyu emniyete bildireceğini' söyleyerek telefonu kapattı.

DOLANDIRICILARIN İZİNE ADANA'DA RASTLANDI

Daha sonra bu üç dolandırıcılık olayı ile ilgili başlatılan çalışmalar neticesinde; M.T. isimli şahsın yatırdığı ve karşı hesaba geçmeden bloke koydurduğu İ.U. adına PTT Şubesinde açılı 11964419 numaralı hesabın 08/12/2014 tarihinde Adana ili Seyhan İlçesi Cemalpaşa PTT Şubesinin (8) numaralı gişesinden İ.U. isimli şahıs tarafından açıldığı, 2. olaya konu hesabın H.K. isimli şahıs tarafından İ.U’ ya T.C. numarası beyan edilerek aynı PTT Şubesinin (7) numaralı gişesinden açıldığı tespit edildi. Her iki hesabında yeni açılmasından dolayı PTT matik kartının olmadığı, dolayısıyla herhangi bir PTT matiklerden veya başka bir PTT Şubesinden paranın çekilemeyeceği bilgisine ulaşılarak, Adana ili Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ile kurulan irtibat neticesinde, olaya karışan şüphelilerle birlikte toplam 4 şahsın Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yakalanması sağlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sakarya Gazetesi Haberleri