Bayırköyspor Kulübü Başkanı Ahmet Okan Kızmaz, 1.Amatör kümede yaşanan hakem hatalarına değinerek eleştirilerde bulundu. Kızmaz, Bayırköyspor'a karşı bazı hakemlerin art niyet içinde olduklarını belirterek" Kulübümüzün emeğinin çalındığına şahitlik etmek kadar acı birşey yok" dedi.
Ahmet MEŞE
1.Amatör kümede oynanan 17.hafta müsabakasında Bayırköyspor evinde Osmanelispor'u ağırladı. Osmanelispor'un 3-0'lık galibiyetiyle sona eren mücadelenin ardından Bayırköylüler'in eleştiri oklarının hedefinde maçın orta hakemi Özay Çiftçi yer aldı. Çiftçi'nin maçta aldığı yanlış kararlardan ötürü maçın gidişatını etkilediğini öne süren Bayırköyspor Kulübü Başkanı Ahmet Okan Kızmaz, bazı hakemlerin Bayırköyspor için art niyet taşıdıklarını iddia etti. Kızmaz, gazetemize yaptığı açıklamada art niyet taşıyan hakemlerle mücadele edeceklerini ifade ederek Bayırköyspor-Osmanelispor maçının orta hakemi Özay Çiftçi için ise Disiplin Kurulu'nca savunmasının alınmasını talep ettiklerini söyledi.
Kulüp Başkanı Ahmet Okan Kızmaz açıklamasında şunları kaydetti:" Bayırköyspor Kulübü olarak bugüne kadar takımımıza karşı yapılan hiçbir hakem hatasını hiçbir yanlış kararı eleştirmedik. Kendi içimizdede hakem kararlarını müsabakalardan sonra oyuncularımızın kendi aralarında bile konuşmasına izin vermedik. Ancak ne varki bizler insanca yaklaşım gösterdikçe hep ezilen taraf olmaya mahkum edildik. Hakemlere küfür edenler, dövmeye kalkanlar korkudan mıdır bilinmez hep kollanır oldu. Bizler artık yenilgimizi, hatalarımızı değil hakemlerin tek taraflı yönetimlerini konuşmaya başladık. Ceplerinden para koyarak, futbolcuların fedakarlıklarıyla ayakta kalmaya çalışan kulübümüzün, emeğinin çalındığına şahitlik etmek kadar acı birşey yok. Bugüne kadar art niyet aramadık ancak her hafta gözlemlemiş olduğumuz hakem kararları kafalarımızda soru işareti bırakır oldu.
Bayırköyspor kulübü olarak bugünden itibaren bu hakemlere karşı görüşümüz değişmiştir. Art niyet taşıdığını düşündüğümüz hakemler amatör sporlardan ellerini çekinceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Bundan böyle art niyet taşıyan hakemler Bayırköy'de hak ettiği şekilde karşılanacak ve ağırlanacaktır. Bu konuda bütün Bayırköysporlular'ın, Bayırköylüler'in ve yine bu şekilde haksızlıklar içinde mücedele eden takım ve taraftarlarının desteklerini bekliyoruz" dedi.