EMRAH’s PİZZA

"Emrah's Pizza"

Sabah 7'den gece 1'e kadar pizza yemek isteyenlere...

Ahmet MEŞE-Sinan ÖNCE

Gazetemizin esnaf köşesinde yer alan esnaf haberlerimize ve gazetemizin haber sitesi www.bilecikhaber.com.tr'de yayınlanan esnaf röportajlarımıza devam ediyoruz. Bu haftaki adresimiz yaklaşık 3 ay önce faaliyete geçen ve Bilecik'te pizza sektörüne yeni bir soluk getiren Emrah's Pizza oldu. Emrah's Pizza, pizza çeşitlerinin yanı sıra, kahvaltı tabağı, hamburger, ekmek arası, patates kızartması, ızgara çeşitleri ve sıcak-soğuk meşrubat çeşitleriyle dikkat çekiyor. İşletme, sabah 7'den gece 1'e kadar müşterilerine paket servis imkanı da sağlıyor. Final Dergisi Dersanesi altı, OEDAŞ aralığında hizmete devam eden Emrah's Pizza'nın sahibi Emrah Esen ile bir röportaj gerçekleştirdik. Pizzaya dair birçok şeyi görme fırsatı yakaladığımız bu konuşmada bir mühendisin Amerika'ya master yapmak için gidişi ardından Bilecik'te esnaflık serüvenine tanıklık ettik.

Kendinizden bahseder misiniz?

20 yıl önce Bilecik'e gelen Emrah Esen, Bilecik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde eğitimine devam eder. Daha sonra master yapmak ve yabancı dilini geliştirmek için Amerika'ya giden Esen'in pizzayla tanışıklığı o tarihlerde başlar. Emrah's Pizza işletme sahibi Emrah Esen 6 yıl Amerika'da pizza sektöründe çalıştığını belirterek iddialı bir çıkışta bulundu ve:" Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ni bitirdim. Mühendislik Fakültesi'ni üniversitede okurken dil öğrenmek ve master yapmak için Amerika'ya gittim. Daha sonra orada pizza restaurantında çalışmaya başladım. 6 sene kadar orada kaldım, pizzanın en ince ayrıntısına kadar hamurunu, sosunu, peynirinin nereye ne kadar konulacağına kadar hepsini bilmekteyim. Yani ötekilerini kötülemek amaçlı olmasın tabikide burada benden önce gelen pizzacılar vardır, restaurantlar vardır. Ben pizzacılıkta onlardan daha üstünü diyebilirm" dedi.

Pizza sektörüne girme fikri nasıl oluştu?

Amerika'da dil öğrenmek için sosyal ortamlarda bulunması gerektiğini vurgulayan Esen şöyle konuştu:" Aslında pizza sektörüne girmekten yana Amerika'ya dil öğrenimi için gittim. Dilimi geliştirmek içinde onlarla içli dışlı olmam gerekiyordu, bu nedenlede çalışmaya başladım. Ordaki pizzacı da denk geldi çalışmaya başladım diyelim. Daha sonrada esnaflığı her zaman düşünüyordum ama ne sektörde yapacağımı bilmiyordum. Orada çalışırken her şeyini öğrendim. Dedim ki Bilecik'e dönme zamanı geldi ve böylelikle başlamış oldum."

Ne kadardır bu sektörde çalışıyorsunuz, sektörün Bilecik'teki geleceğini nasıl görüyorsunuz?

"6 senedir bu sektörde çalışıyorum. Bilecik'te on senedir yoktum. Bilecik'e geldğimde üniversitenin kapasitesi fazlalaşmış. Bilecik'te zincir haline gelmek istiyorsanız imkansızdır. Ancak büyük şehirlere açılırsınız. Ben burada bir dükkan sahibiyim, gideyim bir dükkan daha açayım, daha çok para kazanayım düşüncesi varsa o boşadır. Çünkü potansiyel belli. Sadece kendine rakip olmuş olursun, paranı bölersin, masrafın artar."

Bilecikliler sizi neden tercih etmeli?

Bilecikliler'in niçin Emrah's Pizza'yı tercih etmesi gerektiğini sorduğumuzda ise:" Sabah 7'den gece 1'e kadar pizza yemek istiyorlarsa ve gerçekten pizza damak zevki olan kişi varsa bizi tercih etmeli. Pizza haricindede tavuklu, etli, kavurmalı pizzalar yemek istiyorlarsa ya da Amerikan usulü yarım pizza şeklinde yemek istiyorlarsa buraya gelmelerini tavsiye ederim" dedi.

Müşterilerinize Bilecikliler'e neler söylemek istersiniz?

Röportajımızın sonunda Bilecikliler'e seslenen Esen:" Bu işte reklama gerek yoktur. Reklamın en iyisi müşteriyle yapılanıdır. Ben sadece Bilecikliler'e diyorum ki sürekli mekan değiştirmektense bir mekana bağlı kalsınlar bu benim için değil, yani kendileri için en iyi neresiyse orayı tercih etsinler" şeklinde konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sakarya Gazetesi Haberleri