EYLEM MUTLU SONLA BİTTİ

Mefro Wheels fabrikasında çalışan işçilerin başlattıkları iş yeri işgal eylemi mutlu sonla bitti.

Ahmet MEŞE-Sinan ÖNCE

Bayırköy’de faaliyet gösteren eski adıyla TEKERSAN yeni adıyla Mefro Wheels fabrikasında çalışan işçiler, geçtiğimiz Cuma günü iş yeri işgal eylemi yaptı. Eylemlerine Salı günü de devam eden işçilere güzel haber geldi. DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Şube Başkanı Bayram Kavak işten çıkartılan 6 işçinin işlerine geri döneceğinin müjdesini verdi. Jandarma ekiplerinin de fabrika etrafında aldığı geniş güvenlik önlemleri dikkat çekerken eylem sona erdi.

Fabrika işçileri, işten çıkartılmasına karar verilen 6 kişi için geçtiğimiz Cuma günü işyeri işgal eylemi yaparak fabrika önünden ayrılmamışlardı. İşçiler, Salı günü tekrar işyeri işgal eylemi yaparak yine fabrika önündeki bekleyişlerini sürdürdüler. Sendika yetkilileri ile fabrika genel müdürü arasında 2 saate yakın bir süre görüşmenin ardından işçilere güzel haber geldi. İşten çıkartılan 6 işçinin yeniden işe başlayacağı müjdesi verildi. 

İşveren ile yapılan görüşmeye ilişkin fabrika önünde açıklamalarda bulunan Birleşik Metal-İş Sendikası Şube Başkanı Bayram Kavak, işveren ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini, işten çıkartılan 6 işçiden iki tanesinin bu hafta diğerlerinin de en geç bir ay içerisinde işlerine geri döneceklerini dile getirdi.

Fabrika genel müdürü ile 2 saate yakın bir görüşme yaptıklarına değinen Kavak şunları kaydetti:

“ Genel müdür ile 2 saate yakın bir görüşme yaptık. Detaylı bir şekilde her şeyi masaya yatırdık. Bugün yine söyledim. Burada sendika geldikten sonra kesinlikle sözleşmeli işçi diye bir şey yok, yasaya aykırı. Önceden sendika yokken alıyordun, atıyordun. Bundan sonra bunu yapamazsın, biz buna müsaade etmeyiz. Genel müdürde bizim söylediklerimizi hoşgörü ile karşıladı. Ama çalışmayanında arkasında durmayın dedi. Bende açıkça şunu söyledim; adam çalışmıyorsa, kurallara uymuyorsa bizde kötüyü savunan bir sendika değiliz. Aramızda öyle kötü bir arkadaşın olduğunu zannetmiyorum dedim. Bu işler masa başında konuşulduğu sürece size yardımcı olurum dedim. O da bundan sonra birlikte karar alıp, birlikte yürüyeceğiz dedi.”

İşçiler, Kavak’ın açıklamalarının ardından eylemlerine son vererek fabrika önünden ayrılmaya başladılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sakarya Gazetesi Haberleri