Ahmet MEŞE
Vali Ahmet Hamdi Nayir, Ertuğrulgazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde, son iki yıldır hizmet alımı şeklinde yapılan pilav ikramının bu yıl geleneğe uygun olarak vatandaşlar tarafından pişirileceğini söyledi.
Geçtiğimiz yıl, şifalı pilav ikramının hizmet alımıyla yaptırılmasına gelen eleştirileri dikkate aldıklarını belirten Vali Nayir,"Geçen sene şifalı pilavı kendimiz yapmıştık ama Pazar günü satın alma yoluna gitmiştik. Bu sene onu da iptal ederek kendimizin hazırlayacağı bir şekle sokmayı ve o tarihi öğeyi de aslına uygun olarak gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.
Öte yandan edindiğimiz bilgilere göre, bundan önceki iki yıl şifalı pilavın hizmet alımı şeklinde yapılmasına kurultayda karar alındığı, dönemin Söğüt Kaymakamı ve Söğüt Şenlikler Vakfı Başkanı Mitat Gözen ile Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu'nun bu konuda ters düştüğü öğrenildi.
Başkan Aydoğdu'nun geleneğin yaşatılmasından yana olduğu, dönemin vakıf başkanı Gözen'in ise hizmet alımı şeklinde yapılmasını istediği iddia edildi.