Türk Ocakları Genel Başkan'ı Prof.Dr.Mehmet Öz, Bilecik'e geldi. Türk Ocağı Bilecik Şubesini ziyaret eden Öz'ü, Ocak Başkanı Ahmet İşlek, gazetemiz sahibi Şadi Erdal ve SMMM Ertuğrul Açıkgöz Bilecik'e girişte karşıladılar.Belediye çarşısındaki şube binasına gelen Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ocak binasında sohbet toplantısı yaptı. Toplantıda Ocak Başkanı Ahmet İşlek, gazetemiz sahibi Şadi Erdal, SMMM Ertuğrul Açıkgöz, ocak eski başkanı Erol Karaman, Kamu-Sen Başkanı Sadık Taş, belediye başkanı eski adaylarından Sami Akoğlan ve Ahmet Oturak, Edebali Kültür Derneği Başkanı Arif Durmuş ve Türk Ocağı Hars Heyetinden İsmail Yılmaz hazır bulundular. Türk Ocakları'nın vizyonundan bahsederken: "Biz kimseyle rekabet içinde değiliz, kendi kulvarımızda halka hizmet etmek için çalışacağız."dedi.
Türk Ocağı'nın 100.yılını kutladığını söyleyen Başkan, Türk Ocağı'nın Osmanlı'nın dağılışında tekrar diriliş amacıyla kurulduğunu ifade etti. Bu toplantılara 2009 yılında Söğüt'te başladıklarını ve bu bölgeden başlamalarının amacının da bu topraklar Osmanlı'nın kurulduğu topraklar diyerek açıkladı.
Türk Ocaklarının bir fikir, ilim, sanat kuruluşu olduğunu, topluma bir takım teklifler sunabilmeleri için öncelikle kendilerinin bilgi sahibi olmaları gerektiğini kaydetti. Türk Ocakları'nın yeni yüzyılında yeni bir ufka yürümek için yola çıktıklarına değindi.
Küçük çıkar hesaplarının içinde olmayacaklarını, Allah rızası için millet yolunda çalışacaklarını söylerken; "Bizim işimiz yapıcılık yönünde olacak, biz bir fikir, ilim, sanat hamlesini inşa etmek için varız, Türk Ocağının fonksiyonu budur."dedi.
Biz siyasetin dışındayız yâni parti siyaseti içinde değiliz diyerek sözlerine devam eden Öz, siyasetin ilgilendiği her işle ilgilendiklerini ama particilik yapmadıklarını:"Bizim hedefimiz, istikametimiz Türk milletine hizmet etmek." dedi.
Türkiye ile ilgili düşüncelerinin çok net olduğunu söyleyen Başkan, üniter devlet yapısı ve resmi dilin Türkçe olmasından kesinlikle taviz vermeyeceklerini iletti. Konuşmasının sonunda da gündelik siyaset ile ilgilenmediklerini belirterek bu misafirperverlikten ötürü herkese teşekkür etti.