TOKİ tarafından geliri düşük vatandaşlar için yaptırılan konutları yerinde inceleyen Vali Halil İbrahim Akpınar; dünyada eşine az ratlanır olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Selim Yağcı "Bilecik için gurur verici bir olay" dedi.
Türker Çoban
Vali Halil İbrahim Akpınar ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar için yapılan TOKİ konutlarında incelemelerde bulundular. 17 Nisan Çarşamba günü yapılan incelemelere Vali Halil İbrahim Akpınar ve Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya Vali Yardımcı Eflatun Can Tortop ve İl Şube müdürleri eşlik etti. Vali Akpınar ve Başkan Yağcı, 1+1 olarak tasarlanan ve aylık 100 lira gibi düşük miktarlarla satılacak olan evleri gezerek bilgi aldı. TOKİ'nin güzel projelere imza attığını belirten Akpınar, düşük gelirli vatandaşlar için 144 dairenin yapıldığını ve bu alanın belediye tarafından temin edildiğini ifade etti. Vali Akpınar, yapımı devam eden düşük gelirli vatandaşlar için yapılan dairelerin, maddi durumu iyi olan vatandaşların dairelerinden bir farkı olmadığını dile getirdi.
Akpınar, 144 daireye 146 müracaatın olduğunu yakında sahiplerine teslim edileceğini belirtirken bu evlerin yapılmasındaki amacı ise şöyle ifade etti; "Sosyal devlet olmanın, büyük devlet olmanın sonucu olarak fakir vatandaşlarımıza onları rencide etmiyecek, ödeyebilecekleri bir rakamla uzun bir vadede ödemelerini sağlamayarak ev sahibi yapmaktır." dedi. Vali Akpınar, sosyal devlet anlayışı içerisinde yapılan bu projelerin dünyada eşine az rastlanır olduğunu belirterek vatandaşlara hayırlı uğurlu olması temennilerinde bulundu.
Belediye Başkanı Selim Yağcı ise "Bilecik için gurur verici bir olay" diyerek, gelir durumu düşük vatandaşların evlerinin ayrım yapılmaksızın, farklı yerleşim alanları kurulmadan diğer TOKİ konutlarıyla aynı alana yapıldığını ifade etti. Yapılan bu binalarla birlikte TOKİ tarafından Bilecik'te yapılan konut sayısının 1200 civarında olduğunu belirten Yağcı, Bilecik ilinin nüfusa göre devlet eliyle yapılan yardım oranının oldukça yüksek olduğuna dikkat çekti.
Yapımı tamamlanan 8 Blok 144 daire ve 1 sosyal tesisten oluşan projenin bu yaz içerisinde hak sahiplerine teslim edileceği bildirildi.