"Hakikatin sesi daha gür çıkmalı"

Çalıştayın açılışında konuşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, çalıştayın Türkiye medya kültürüne önemli katkı sunacağını belirterek, “Yerel ulusal ve küresel medyaların hakikat mücadelesine katkıda bulunmaya çalışacağız.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Anadolu Yayıncılar Derneği ile birlikte düzenlediği Dezenformasyonla mücadele ve yeni iletişim teknolojilerinin ele alındığı “Yerel Medya Çalıştayı” bugün saat 10.00'da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda başladı.

Çalıştayın açılışında konuşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, çalıştayın Türkiye medya kültürüne önemli katkı sunacağını belirterek, “Yerel ulusal ve küresel medyaların hakikat mücadelesine katkıda bulunmaya çalışacağız.” dedi. 

“YEREL MEDYAYA YENİ BİR TANIMLAMA YAPMALIYIZ”

Yerel medyanın geçmişten günümüze dek çok önemli bir işlevi olduğunu kaydeden Fahrettin Altun, “Milli Mücadele döneminde Anadolu’ya ses oldu. Ülkemizin demokrasi yolculuğunda önemli görevler üstlendi. Yerli ve milli medya her daim önemli oldu ve bugünde devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımzın liderliğinde son 20 yılda her alanda yaşanan ilerlemeler yerel medyadada kendisini göstermiştir. Medya dinamik bir alandır. Teknolojide yaşanan gelişim ve yaşanan dijital dönüşüm medyadada hem üretim hem de tüketim boyutunda çeşitli yansımalarla karşımıza çıkmıştır. Hatta dijital dönüşümün en çok hissedildiği alan medya diyebiliriz. Yeni imkanlarla elbette içerikler çok daha geniş kitlelere ulaşılırken medya açısından sınırların ortadan kalktığı bir dönem yaşıyoruz. Dolayısıyla yerel ve ulusal medya ayrımı da geçerliliğini yitirmeye başladığı bir dönemdeyiz. Bu dönüşüm bizim medyaya ilişkin algılarımızı değiştiriyor. Sınırları ortadan kaldıran erişim imkanı şu an yerel medya diye yaptığımız tanımlamaya belki yeni bir tanımlama yapmalıyız. 

“DEZENFORMASYON BOMBARDIMANI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Dijital dönüşüm yeni bir dönemi beraberinde getirdi. Pek çok yenilik ve gelişmenin yanı sıra aynı zamanda dezenformasyona da yol açıyor. Bugün itibari ile dezenformasyon bombardımanı ile karşı karşıyayız. Hakikatin hedef alındığı bir dönemdeyiz. Bu sebeple hakikati savunmak çok önemli bir hale geldi. Bu tehdit kamu güvenliğinden kişisel haklara kadar geniş bir alanda etki alanına sahip. Teknolojik ev dijital imkanların kötü amaçlar için kullanılabildiğine şahit oluyoruz. Medya sektöründe ve habercilik anlayışında yapısal bir dönüşümü zorunlu kılıyor. Özellikle sosyal medya mecraları hakikatin yerine yalanın dolaştığı platformlar olarak karşımıza çıkıyor. Yerel medyanın dijital dönüşüme katılması için mücadele verilirken dezenformasyon tuzağına düşmemek büyük önem arz ediyor. Bizde İletişim Başkanlığı olarak medyanın güçlendirilmesi ve dezenformasyonla mücadele edilmesi noktasında sizlerle birlikte omuz omuza hareket etmeyi sürdüreceğiz. Çünkü hakikatin sesinin daha gür çıkması için hem bizlerin hem sizlerin sorumlulukları var.” diye konuştu. 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilecik Haber Haberleri