'HAYME ANA'NIN KIZLARI' BEĞENİ TOPLADI

Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 'Anneler Günü' programında sahnelenen 'Hayme Ana'nın Kızları' isimli oyun büyük beğeni topladı. 

Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 'Anneler Günü' programı düzenlendi. Okulun konferans salonunda gerçekleşen programa katılım oldukça yüksek oldu. Renkli görüntülere sahne olan programa Vali Ahmet Hamdi Nayir'in eşi Münevver Nayir, AK Parti Milletvekili Halil Eldemir'in eşi Funda Eldemir, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülcan Namal, bazı daire ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı. 

'ANNELER AİLENİN TEMEL DİREĞİDİR'

Anneler günü programı, okul müdürü Meyram Avcu'nın konuşması ile başladı. Avcu konuşmasında anne ve aile vurgusu yaparak,"Anneler, ailenin temel direği ve toplumunda geleceğidir. Sağlam bir toplum ancak temelleri sağlam atılmış aile yapısı ile mümkündür. Ana dilimizin ilk öğreticileri onlardır. Onlar hayatı bize tanıtanlardır. Bu anlamda annelerimiz ilk ve ebedi öğretmenlerimizdir. Bizim onlardan öğreneceklerimiz bir hayat boyu devam eder. Hayatımıza ait güzelliklerin başında hep annelerimizin bize öğrettikleri ve bizim için yaptıkları gelir" dedi. 

'ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Meryam Avcu, gelecek nesillere yön verecek donanımlı bireyler yetiştirmek için çalıştıklarını kaydederek şöyle devam etti:

"Kız öğrencilerimizin öğrenim gördüğü bu okulumuzda geleceğimizin nesillerine yön verecek annelerimizi yetiştirmenin vermiş olduğu manevi sorumluluğun bilincinde olarak; üzerimize düşen görevi layıkıyla yapmaya çalışmaktayız. Biliyoruz ki onları ne kadar geleceğe donanımlı, manevi değerlerine sahip bireyler olarak yetiştirirsek kendimizi o kadar bahtiyar hissedeceğiz" ifadelerini kullandı. 

'ABESLE İŞTİGAL OLUR'

Avcu konuşmasının sonuna doğru Anneler Günü'nün bir güne sığdırılamayacağına dikkat çekerek," Bizim için tüm zorluklara göğüs geren annelerimizi yılın bir gününde anmak, abesle iştigal olur. Annelerimizin hayır duasını almak, elimizden geldiğince onların gönüllerini hoş tutmaya çalışmak en büyük görevimizdir. 

Kutsal annelik mesleğini en iyi şekilde icra eden annelerimizin bu anlamlı gününü, ayaklarının altına Cennet'i seren yüce dinimizin verdiği güzellikle bir kez daha kutluyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu. 

'HAYME ANA'NIN KIZLARI' BEĞENİ TOPLADI

Müdür Avcu'nun konuşmasının ardından 'Hayme Ana'nın Kızları' isimli oyun sahnelendi. Anadolu kadının anlatıldığı oyun katılımcıların büyük beğenisini topladı. 

Program, koro dinletisinin ardından sona erdi. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sakarya Gazetesi Haberleri