Sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.) Efendimizin Kutlu Doğum haftası her yerde ümmetinin heyecanlı ibadet ve taatlarıyla anılıyor.
Geçtiğimiz Cuma günü akşamı Kurtköy'de İmam Ercan Babacan ve Mustafa Sadoğlu'un katkılarıyla Kurtköy halkının tamamıyla bayan ve erkeklerin katılımıyla peygamber efendimizin şanına layık şekilde kutlandı.
İmam Mustafa Sadoğlu'nun Kur'an tilavetiyle başladı ve Peygamber Efendimizin doğumu, babası, annesi, süt annesi ve hayatı anlatıldı. Mevlid-i Şerif ile devam eden program Yukarı Camii İmamı Ercan Babacan'ın konuşmasıyla devam etti.
İmam Babacan “Kurtköy'de 1 haftadır kutlu doğum etkinliğinin sürdürüldüğünü, son üç gündür yani Çarşamba günü köydeki bütün hastaların ziyaret edildiğini, Perşembe günüyse ikindi namazını müteakip köy halkının iştirakiyle mezarlık ziyareti yapıldığını bu ziyaretler sebebiyle kazanılan sevapları, birleştirici bütünleştirici katkılarını anlattılar.
Okuyan talebeler arasında bilgi yarışmasına geçildi. Birinci gelenlere saat ve diğer talebelere teşvik edici ödüller verildi.
Cemaate de Peygamberimiz Efendimiz hakkında sorular soruldu, doğru cevap verenlere hediye verildi. Yatsı namazıyla sona eren program cami çıkışında cemaatin tamamına kitap ve şeker ikram edildi.
Programa gazetemiz sahibi Şadi Erdal ve aile efradı, Bozüyük Kurtköylüler Derneği adına Çimse-İş sendikası Yönetim Kurulu üyesi Hasan Emer'de katıldı. Derneğin gece dolayısıyla hediyelerini takdim ettiler.
İmam Babacan Cemaate her ay bir hatim indirilmesini bu vesileyle 12 ay boyunca köyde manevi etkinliğin devam edeceğini belirtti.