İMAM HATİP, MEZUNLARINI UĞURLADI

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu tarafından ortaokul ve liseyi bitiren öğrenciler için veda programı düzenlendi. 

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleşen törene katılım oldukça yoğun oldu. Renkli görüntülerin yaşandığı törende anlamlı mesajlar verildi.  

Mezun olan öğrenciler, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak İmam Hatip'i en güzel şekilde temsil edeceklerine söz verdi. 

İmam Hatip ortaokul ve lise mezunlarının uğurlandığı program, öğrenci Furkan Çelik'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Bilecik Şeyh Edebali Tasavvuf Musiki Korosu'nun verdiği konser izleyenleri mest etti. 

Öğrencilerin okuduğu şiirler tören alanındaki coşkuyu artırdı. Mezun olan öğrenciler adına yapılan konuşmalar duygusal anlar yaşattı. 

Daha sonra mezun olan öğrencilere belgeleri takdim edilerek, bayrak devir teslimi yapıldı. Mezunlar, alt sınıflardaki öğrencilere Türk bayrağı emanet etti. 

Programın devamında konuşan İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Arzu Kesici, her sonun yeni bir başlangıcın habercisi olduğuna dikkat çekerek, öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi. 

Öğrencilerinin aldıkları eğitim çerçevesinde Kur'an ve sünnetten ayrılmamalarını isteyen Müdür Kesici şöyle konuştu:

"Bu okulda birçok anı paylaştık. İslam'ın prensiplerini, Resulullah'ın ahlakını öğrendiniz. Şimdi her biriniz hayatta birer rehber, birer örnek olacaksınız. Yükünüz ağır, bizlerin sizden istediği sadece şudur, her nerede olursanız olun, hangi konumda olursanız olun Kur'an ve sünnetten ayrılmayınız. Bulunduğunuz her yere İslam'ın güzelliğini katınız. Hoş bir seda bırakınız. 

Zaman hızla akıp gitmekte, yeni ufuklara yelken açıyorsunuz. Mutluluğunuz, mutluluğumuz, hüznünüz hüznümüz, bu yuva sizin yuvanız, gönlünüzden davanız yüzünüzden tebessümünüz hiçi eksik olmasın. Gül yüzünüz hiç solmasın. Allah'a emanet olun" dedi. 

Müdür Kesici'nin konuşmasının ardından okul birincilerine plaketleri takdim edildi. Birinci olan öğrencilerin okul kütüğüne isimleri çakıldı. 

Program, hatıra fotoğrafları çekinilmesi ve vedalaşma ile son buldu.  

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sakarya Gazetesi Haberleri