KAÇAKÇILARA GEÇİT YOK

Bilecik'te düzenlenen bir operasyonda, Bizans dönemine ait 990 parça tarihi niteliği olduğu belirlenen sikke ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkeze bağlı Başköy'de şüpheliler A.S. ile L.Y'nin üzerinde arama yaptı. Aramada, 990 Bizans dönemine ait sikke ele geçirildi.      

Jandarmada gözaltına alınan şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sek edildi. Nöbetçi mahkeme çıkarılan A.S. ve L.Y, "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu"na muhalefet ettikleri iddiasıyla haklarında denetim serbestlik ve yurt dışına çıkış yasağı konularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.  

Ayrıca, olay yerinden kaçan ve kimliği belirlenen N.S adlı şüphelinin de yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. (AA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sakarya Gazetesi Haberleri