İsmail Pamukçu
Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın Bursa Orman Bölge Müdür Ahmet Köksal Coşkun’u makamında ziyaret etti.
Samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun’dan Pazaryeri revizyon imar planlarının yapılması için görüş alındı.
Orman Bölge Müdürü Coşkun, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın’ın ziyaretinden çok memnun kaldığını söyledi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Yalçın “ Göreve geldiğimizde ilçemizde günümüz şartlarındaki hali hazır haritamız bulunmamakta idi. Belediyemiz tarafından 2006 yılında başvuruda bulunulmuş ancak bir sonuç alınamamış. Bizde çalışları hızlandırdık ve halihazır haritamız Milletvekilimiz Sayın Dr. Fahrettin Poyraz’ın katkıları ile 2009 yılında onaylandı. 2010 yılında bütün işlemlerin tamamlanmasının ardından ilçemiz halihazır haritasına kavuştu. İmar planları da 1978 yılında yapıldığından dolayı günümüz şartlarına uymadığından sorunlar bir bir ortaya çıkıyordu Dolayısıyla imar planlarını revize etmek gerekiyordu. Toplam imar planımız 200 he. Alanı kapsamaktadır. İller Bankası ile yaptığımız görüşmeler neticesinde hemen imar planını revize etmek için söz almıştık. Fakat bizde 200 he. Olarak görünen imar planı alanı, İller bankasında 178 he. Olarak görünmekte idi. 1994 yılında yapılan ek imar planı bu imar planının içinde olup İlçe Hastanesi, Çok Programlı Lise ve Meslek Yüksek Okulu gibi kamu binalarını da kapsayan ek imar planı İller Bankası’nın onayına sunulmamış. Bu yüzden İller Bankasında da imar planının 200 he olması gerektiğini söylediler. Bizden 3 kamu kuruluşundan ( Orman Bölge Müdürlüğü, D.S.İ ve Tarım İl Müdürlüğü ) görüşleri alınıp ,imar yönünden sakınca olup olmadığı tespit edilerek İller Bankası tarafından da imar planımızın 200 he olarak kabul edilmesinin onaylanması gerekiyordu.
Bölge Müdürümüze , yeni görevinde başarılar dilemek ve sözünü ettiğimiz çalışmaları çözmek amacıyla ziyaret ettik. Kendilerine şahsım ve ilçem adına çok teşekkür ederim. Bölge Müdürümüz bizi çok iyi karşıladı.1 saat gibi bir zaman ayırarak isteklerimizi dinledi.Talimatlar vererek çok yakın bir zamanda ekip göndereceğini bildirdi. İki gün sonra da Orman Bölge Müdürlüğü ilgili ekipleri geldiler ve yapılan ek imarda orman yönünden bir sakınca olmadığını bildirdiler. Biz de bu durumdan memnun olduk.Sonuç olarak şunu belirtmek isterim ki Pazaryeri'nin kangren olmuş sorunlarını çözmenin mutluluğunu yaşıyorum.İlçemizin alt yapı , ekonomik ve sosyal yönden yaşanabilir bir ilçe olması için ekibimle birlikte gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” dedi.