KENTSEL DÖNÜŞÜM BOZÜYÜK’TE

İsmet CEP

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kentsel dönüşüm toplantıları devam ediyor. Bilecik’te gerçekleşen toplantının ardından bu kez Bozüyük’te bilgilendirme toplantısı düzenlenecek. Toplantı, yarın saat 15.00’te Bozüyük Belediye Düğün Salonu’nda yapılacak.

6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun kapsamında yapılan bilgilendirme toplantılarına ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Akat, dönüşümlerde sosyal boyut ve gönüllülük esasına dikkat çekti. 

Akat açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“ Şehrimizde; dar sokakların, ısıtılamayan konutların, engellerle dolu yolların, afet korkusuyla yaşadığımız yapıların mevcut olduğu görülmektedir. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile yapılacak uygulamalarla; ekonomik, toplumsal ve mekânsal ihtiyaçlar doğrultusunda kentsel sorunların çözülmesi ve insan hayatının korunması amaçlanmıştır. Riskli olduğu tespit edilen yapılardan, güçlendirilebilecek durumda bulunan yapıların güçlendirilmesi, riskli alanlarında yer alan yapıların afet önlemleri kapsamında düzenli, çevreci ve yaşanabilir alanlar dönüştürülmesi rezerv alanlarda ise nitelikli yaşam alanları oluşturulması sosyal boyu ve gönüllülük esası göz ardı edilmeden planlanmaktadır.

Çok popüler olan kentsel dönüşüm kelimesinin, genel bir tanımını yapacak olursak; “atıl ve verimli kullanılmayan, can ve mal güvenliğini tehdit eden, yaşamın idame ettirilebilmesi için gerekli özellikleri taşımayan kent parçalarının, hukuki, fiziki, ekonomik ve toplumsal özellikleri incelenerek, bugün ve gelecekte oluşacak ihtiyaçlar projeksiyonunda modern ve kent bütünlüğü sağlanan yaşam alanları oluşturulma sürecidir.”

Ülkemizde yeni bir uygulama olan kentsel dönüşüm çalışmaları, halkın bilinçlenmesi ve yeterli düzeyde bilgi sahibi personellerin çalışmalarıyla güzel sonuçlar elde edilecektir. Uygulamalar şehirlerin sorunlarını çözeceği gibi, Dünya’da ikinci sırada olduğumuz inşaat sektöründe önemli iş imkânları sağlamaktadır. Ülke ekonomisi için önemli olan bu uygulamalar ile şehirlerin ihtiyaç duyduğu yaşam alanları oluşturacaktır.

Bu kapsamda gerçekleştirecek olduğumuz bilgilendirme toplantısında, vatandaşlarımızın bilmediği veya duymadığı haklarının neler olduğu; köyden kente,7’den 70’e vatandaşlarımıza olan faydalarını, kanun kapsamında nerede ne işlemler yapacaklarını, nasıl başvuracaklarını, finansal haklarının neler olduğu ayrıntılı bir şekilde aktarılacak olup; toplantımıza katılacak olan Bakanlığımız Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü uzmanlarımız da her türlü soruya en yetkili birinci ağızdan cevap verecektir.

Uygulamaların sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve olumlu sonuçlar alınabilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarına, yerel yönetimlere, meslek odaların, sivil toplum öğütlerine ve yer sahiplerine büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir” dedi.                                                                                                                               

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sakarya Gazetesi Haberleri