Kış lastiği uygulaması 1 Aralık tarihi itibariyle başladı. Uygulama, 1 Nisan'da sona erecek.
Ahmet MEŞE
Yük ve yolcu taşıyan ticari araçların kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık Pazartesi günü itibariyle başladı. Uygulamaya göre, kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet ve ticari araçların kış lastiği takma zorunluluğu var. 1 Aralık'ta başlayan kış lastiği uygulaması 1 Nisan tarihine kadar devam edecek. Hava şartlarına bağlı olarak söz konusu süre, Bakanlık tarafından 1 ay uzatılabilecek.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2 yıl önce yürürlüğe giren “Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik”e göre, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek. Kurala uymayan araçların işletmecilerine 519 lira para cezası ayrıca ceza puanı yaptırımı uygulanacak.
Uygulamanın başlamasıyla birlikte ilimiz trafik ekipleride denetimlerde bulundu. Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Ormancıoğlu ise geçtiğimiz günlerde gazetemize yaptığı açıklamada, sürücülere uyarılarda bulunmuş ve hem ticari hem de hususi tüm araç sahiplerini kış lastiği kullanmaya davet etmişti.