METEF VE DEV KERMES BİRLİKTE AÇILDI

Mesleki Eğitim ve Teknik Eğitim Fuarı ve 4. Dev Kermes açılışı birlik'te gerçekleşti.

Milli Eğitim Müdürlüğü, Dernekler ve Bilecik Belediyesi iş birliği ile düzenlenen 4. Dev Kermes ve METEF Fuarı'nın açılışı Kapalı Pazarda gerçekleşti. Açılışa Vali H. İbrahim Akpınar, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Baş Savcı Harun Yılmaz, Bilecik Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, İl Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, İl Genel Meclis Başkanı H.Hüseyin Çelik, Siyasi Parti temsilcileri , ilçe belediye başkanları ve halk katılım gösterdi.

Açılış Konuşması Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Can tarafından gerçekleşti. Konuşmasında fuarı niçin düzenlediklerini ve 3 temel sebebinin olduğuna değinen Can şöyle dedi. “ Bunun 3 temel sebebi var: Birincisi mesleki ve teknik eğitim çalışmalarını kamuoyuna tanıtmak, ikincisi öğrencilerimizi mesleki ve teknik eğitime yönlendirmek amacıyla tanıtım faaliyetlerinde bulunmak, üçüncüsü de mesleki ve teknik eğitimi alan elemanların istihdamlarına yönelik çalışmalar yapmak.

Peki bu fuara kimler katılıyor? Bu fuara mesleki ve teknik eğitim veren tüm örgün eğitim kurumlarımız, halk eğitim müdürlüklerimiz, mesleki teknik eğitim merkezlerimiz, sanayi kuruluşlarımız bu fuara iştirak ediyorlar. Bir buçuk milyon gencimizin üniversite sınavına girdiği Türkiye'de müthiş bir potansiyelimiz var. Karşımıza iki alternatif çıkıyor; ya bu gençlerimizi kalifiye eleman noktasında mesleki ve teknik eğitime yönlendirerek bu kinetik enerjiyi potansiyele dönüştürerek, kapasite olarak boş gezecekler. İşte bu çerçevede mesleki ve teknik eğitimin işlerini kazanabilmesi amacıyla sürekli olarak bu çalışmalara devam ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı Teknik Eğitim ve Öğretim Genel Müdürlüğünün 2008-2012 mesleki ve teknik eylem planından ortaöğretimin 2012 yılı sonunda %90'lar seviyesine çıkartılması, mesleki ve teknik eğitimin de bu oran içerisinde %50'lere ulaştırılması hedefi var.

Şunu memnuniyetle ifade edeyim ki ilimizde ortaöğretim okullaşma oranı %94'tür ve bu oranla ilimiz ortaöğretim okullaşmasında Türkiye'de birincisidir. Buna ilaveten mesleki ve teknik eğitim okullaşma oranı türkiye ölçeğide %38,2012 hedefi %50

ilimiz ölçeğinde bu oranla %63.75 dir. Yani ilimiz mesleki ve teknik eğitimde 2012 hedefinin 13.75 puan üstündedir”. Bu temel yapıya ilave olarak milli eğitim müdürlüğünce mesleki ve teknik eğitimin daha iyi hale gelmesi güçlendirilmesi ve modanizasyonu noktasında çalışmalarımız devam ettiğini açıkladı.

Bu çerçevede son yıllarda devreye giren uzmanlaşmış meslek edindirme merkezleri çerçevesinde ilimizde 2 tane meslek eğitim merkezi olarak Birisi Bozüyük Teknik Lise diğeri Bilecik Teknik Lise olduğunu söyledi ve konuşmasına devam etti.

“ Biz buralarda iş kur iş birliğiyle sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu meslek elemanı yetiştiriyoruz. Ve bu meslek elemanların ve kursların sonunda %100 olarak istihdam ediliyorlar onun için ben halkımıza buradan şu çağrıyı yapmak istiyorum.bizlere müracaat edin hem bir meslek sahibi olun hemde kursa devam ederken para kazanın bu konuda müracaatlarınızı iş kur il müdürlüğüne ve milli eğitim müdürlüğüne yapabilirsiniz.”dedi.

Hasan Hüseyin Can'ın ardından Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı konuşmasında her sivil toplum örgütümüzü ayrı ayrı kermesler yapması yerine toplu olarak birlikte kermes yapması noktasında derneklerimizle iş birliği çalışmamıza 4 yıl önce başladıklarını söyledi.

Sosyal güzel imkanlar varken kapalı mekanlar varken çocukların güneş altında Cumhuriyet Meydanında METEF fuarını gerçekleştirmesi üzücü olduğunu Bu sene 2 organizasyonu bir arada düzenlediklerini söyledi. Konuşmasına şöyle devam etti.

"inşallah bu yılın sonunda migros binasının karşısında başlayacağımız hizmet binasıyla tüm derneklerimize, sivil toplum örgütlerimize birer tane çalışma ofisini sağlayıp ve onların daha güzel, daha demokratik ve toplumumuzun gelişmesi noktasındaki çalışmalarına bu anlamda en büyük katkıyı sağlayacağız. Çünkü şunu biliyoruz; derneklerimizin ve sivil toplum örgütlerimizin bugün en büyük eksikliği hizmetlerini yürüteceği uygun mekanların olmaması. Bilecik Belediyesi olarak bu sene bu ihtiyaçlarını giderip sivil toplum örgütlerimizin hizmetlerine bu binayı sunacağız.”dedi

Son olarak Vali Yardımcısı Süleyman Deniz yaptığı konuşmada ise, Mesleki ve teknik eğitimdeki gelişmeleri takip etmek, teknolojiyi takip etmek, sanayi için nitelikli eleman yetiştirmek ve elemanları teknolojik bilgilerle donatma görevi üstlenen eğitim kurumlarımızın, öğrencilerimizin beceri düzeylerini sergilemek, bilgi alış verişinde bulunmak, iş birliğini geliştirmek amacını taşıyan bu fuara sanayi kurucularımızın sahip çıkması, desteklemesi ve iş birliği içinde bulunması çok sevindirici olduğunu söyleyerek “ Güçlü ekonomiğe sahip toplumlar teknolojiye ayak uyduran toplumlardır. Okullarımızın ve sanayicilerimizin iş birliği, desteği bu başarının anahtarıdır ki başarının daim olması hedefimizdir. Bu fuarın sadece okullarımızın değil sanayicilerimizin de içinde yer alacağı ilimizin sanayisini, ekonomisini, kültürünü her yönüyle tanıtan bir fuar niteliğini almasını diliyorum.”dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sakarya Gazetesi Haberleri