MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEVLÜT KARAKAYA, "SESİMİZE SES VERİN"

 

İsmet CEP

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Bozüyük'e geldi. 17 Mart Pazar günü Bilecik'e gelen Karakaya ve beraberindekiler burada ki temasların ardından Bozüyük MHP Parti binasına geldi. Parti binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mevlüt Karakaya, İmralı sürecini değerlendirerek iktidara yüklendi. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Türkiye genelinde 9 miting planladıklarını belirterek bu mitinglerin ana temasının milli değerleri korumak ve yaşatmak olduğunu söyledi. Karakaya, “23 Mart’ta Bursa da düzenlenecek ilk miting de sesimize ses verin, gücümüze güç katın” dedi.

Mevlüt Karakaya konuşmasında, “Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak daha önce ulusal basında da paylaştığımız gibi ülkenin içinde bulunduğu şartlar ve gidişatla ilgili olarak Türk milletinin farkındalığının arttırılması adına barış, çözüm gibi kavramların verildiği bu süreç gerçekte birliğimize, dirliğimize önemli darbe indirecek. Türk Milletini param parça edecek Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekasını tehlikeye düşürecek bu süreç konusunda bilincin arttırılması, uyanışın sağlanması, farkındalığın gerçekleştirilmesi için Türkiye genelinde 9 miting planladık. Bu mitingin ilki 23 Mart tarihinde Bursa Kent meydanında gerçekleştirilecek. Bu mitinglerin ana teması milli değerleri korumak ve yaşatmaktır. Ama her il mitinginin de kendi içerisinde ayrı bir teması bulunmaktadır. Bursa da ilkini gerçekleştireceğimiz ilk mitingimizin teması da kuruluş. Bunun arkasından İzmir de Bayrak mitingi, Adana da vatan, Elazığ da kardeşlik, Konya da Türkçe, Erzurum da birlik, Samsun da kurtuluş, İstanbul da demokrasi, nihayetin de Ankara da Kasım ayında da Türkiye mitingini gerçekleştireceğiz. Bu mitingler seçim için planlanmış mitingler değildir. Bu mitinglerin ana teması milli değerleri korumak ve yaşatmaktır. AKP iktidarı özellikle son yıllarda terör örgütüyle yaptığı gizli müzakereleri artık son aylarda tamamen açık aleni hale getirmiş durumdadır. Yürütülen bu sürece karşı çıkmak sanki barışa karşı çıkmak, akan kanın durmasına karşı çıkmak, anaların gözyaşının dinmesine karşı çıkmak gibi algılatılmaya çalışılmaktadır. Bu nedenle milli birliğimizi, beraberliğimizi tehlikeye sokan Türk milletini 36 etnik parçaya ayırmaya neden olabilecek bu projenin önüne geçmek için bu mitingleri düzenlemiş bulunmaktayız.

Milliyetçi Hareket Partisine bu millet 51 kişiyle de olsa destek verdi. Türkiye Büyük Millet Meclisine girmesini sağladı. Ama 51 kişiyle bizim bu sürece karşı çıkmamız, bu süreci durdurmamız pek mümkün değil. Her ne kadar 51 milletvekilinin etkinliği bu sayının kat kat üzerinde olsa da sonuç itibariyle sandalye sayınız, parmak gücünüz 50 olduğu için çok daha yüksek sayı olarak aritmetik üstünlüğe sahip BDP ile de birlikte hareket eden Adalet ve Kalkınma Partisinin bu girişimini meclis çatısı altında engellemek mümkün değil. O zaman demokrasinin de bir gereği olarak toplumsal muhalefetin oluşturulması ve toplumsal muhalefetin sağlanması Milliyetçi Hareket Partisinin kullanacağı en önemli araçlardan birisiydi. Nitekim Milliyetçi Hareket Partisi de milletten aldığı yetkiyi, sorumlu muhalefetin gereği, ayrıca Türk Milletine olan bağlılığının gereği, Türk Milliyetçiliğinin siyasetten siyasi proje haline getirmiş olmanın gereği bu uyanışı yapmak üzere yollara düşmüş, sahaya inmiş durumdadır. Herhangi bir seçim dönemine girilmemiş olmasına rağmen bir taraftan da yerel mahalli seçim çalışmalarını da yürütürken diğer taraftan da bu çalışmaları yapmaktadır. 

Bu konulardan rahatsız olan siyasi görüş ve düşüncesi ne olursa olsun Bilecikli, Bozüyüklü hemşerilerimizi 23 Mart’ta Bursa da Kent Meydanında sesimize ses katmaları, gücümüze güç vermeleri için bu mitingimize davet ediyoruz. AK partiye, CHP’ye veya başka partilere oy vermiş olabilirler ama ülkem, vatanım, milletim, bütünlüğüm diyen bayrağım dilim, toprağım diyen kim varsa herkesi bu kutsal yürüyüş ve duruşumuza destek vermeye çağırıyoruz.

Milliyetçi Hareket partisi nerede? Bu ülkücüler nerede? MHP’liler neden sahada sokakta değiller diyenler 23 Mart’ta buyursunlar Bursa da MHP’yi de MHP’lileri de alanda görsünler. Allah’ın izniyle son miting de milyonları Ankara’ya yığarak bu meydanları, alanları, bu süreçleri birilerine dar edeceğiz. Bu milletin desteği ile olacak yarın çok geç olabilir. Bugün bu sesimize değerli Bozüyüklü hemşerilerimiz kulak versinler. Bu gidişe hep birlikte dur diyelim.” Dedi.

“Hükümet ekonomiyi yönetemiyor”

Açıklamasının devamında ülke ekonomisine de değinen Mevlüt Karakaya, “Vatandaşın hali perişan” dedi.

Karakaya, “ Vatandaş, çiftçi borçlu. 2002 yılında 1 litre mazot alabilmek için 2,5 kilogram buğday satması yeterli olan çiftçi bugün 8 kilogram buğday satmak zorunda kalıyor. Sokakta ki vatandaşın hane halkının 2002 yılında ki 5 milyar TL olan borcu bugün yaklaşık 193, 200 milyar TL’yi bulmuştur. Başbakan IMF’ye olan borcunu bitirmek üzere olduğunu belirterek iki de bir reklam ediyor. Dış borcumuz bugün 129 milyar dolardan bugün 326 milyar dolara çıkmıştır. Keza iç borcumuz aynı şekilde katlanmıştır. Tüketici kredilerinin artması ciddi bir risk oluşturmuştur. Hükümet ekonomiyi yönetemiyor. Başka gündem maddeleriyle ekonominin üzerini kapatıyor. Herkes borçlu ama dillerinden düşürmedikleri bir şey var, istikrar. Ülke bölünme noktasına gelmiş, siyasi istikrar var deniliyor. Siyasi istikrarı tek başına iktidar olarak yansıtmaya çalışıyorlar. Oysa ülkenin idari yapısının ne olacağını kimse konuşmuyor. Gelecekle ilgili ciddi endişeler söz konusudur. Söylenecek çok şey var. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak şu an sahadayız, sokaktayız, kahvelerdeyiz, dağdayız, taştayız, köylerdeyiz. Ülkenin içinde bulunduğu bu zor şartları usanmadan, sıkılmadan paylaşacağız. Demokrasi içerisinde bu süreci de bu sürecin sahiplerini de tersine döndüreceğiz.“ dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sakarya Gazetesi Haberleri