BEM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, kendilerinin sendika olarak paralel yapılanma değil milletin yanında olduklarını söyledi.
Ahmet MEŞE
Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen)’e bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç Bilecik’e geldi. Temaslarda bulunmak üzere gelen ilimize gelen Sevinç, İl Özel idare’de gerçekleştirilen işyeri temsilciliği seçimine katıldı. Daha sonra BEM-BİR-SEN İl Başkanı Güray Karamankaya ve sendika yönetimi ile öğle yemeğinde buluşan Sevinç, çalışmaları ve ülke gündemine ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu.
Ülkede seçim atmosferinin yaşanmaya başladığını belirten Sevinç, seçimlerin tüm ülkeye hayırlar getirmesi temennilerinde bulundu. “Bilecik, Anadolu kültürünü yaşayan bir yer” diyen Sevinç, ülke gündemi ve sendikal çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Sevinç, BEM-BİR-SEN’in doğrudan yana ve insan hak ve hürriyetlerini ön planda tutan bir sendika olduğunu söyledi. Sevinç,” Özellikle Memur-Sen olarak bu ülkede paralel yapılanma değil, milletle özdeşleşmiş halkın, milletimizin tarafındayız” ifadelerini kullandı.
BEM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, ülkemizde bir demokratikleşme süreci olduğunun altını çizerek, hükümet ile kamu çalışanları arasında ilk defa sözleşme yapan sendikanın kendilerinin olduğunu dile getirdi. Bu bağlamda oldukça mutlu olduklarını kaydeden Sevinç şöyle konuştu:
“ Ülkemizin Avrupa Topluluğu’na girme çalışmalarında, demokratikleşmenin öncülüğü noktasında, uluslararası sendika bağlamında çalışmalarımızın neticesinde Avrupa Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu ülkemizden hiçbir sendika almazken BEM-BİR-SEN’i aldılar. Bizim uygulamalarımızın temelinde insanı esas alan bir medeniyetin tasavvuru ile birlikte insan hak ve hürriyetleri öncülüğünde memurların talep ettikleri çoğu hakları hallettik, bir kısmını da halledeceğiz.
Ülkemizin yapılanması itibariyle de biz millet iradesinin ve seçilmişlerinin iradesinin tecelli etmesini istiyoruz. Ülke büyük, mücadele büyük fakat biz doğrunun yanındayız. Özellikle Memur-Sen olarak bu ülkede paralel yapılanma değil, milletle özdeşleşmiş halkın, milletimizin tarafındayız. İnşallah 30 Mart seçimlere milletimize hayırlı olur. Özellikle biz BEM-BİR-SEN olarak yerel yönetimlerle birlikte çalışıyoruz. Yerel yönetimlerin başarısı bizimde başarımızdır, memleketimizin kalkınmasıdır” dedi.