Öğrenciler Küllerinden Doğacak Ormanlara Nefes Oldu

Bursa'da özel bir okulun öğrencileri; yaz sezonunda alevlere teslim olan ormanlara fidan diktiler.

Bursa'da özel bir okulun öğrencileri; yaz sezonunda alevlere teslim olan ormanlara fidan diktiler.

Ulusal bilinç ve sorumluluk bilinciyle hayata geçirilen "küllerden umuda" projesi çerçevesinde yangınlarda ağır hasar görmüş orman alanları öğrenciler tarafından ziyaret edildi. Öğrenciler, elleriyle fidan dikerek doğanın yeniden filizlenen umuduna tanıklık etti.

Okulun kurucusu Nebi Taşçı, "Bugün öğrencilerimiz sadece ağaç dikmiyor; geleceğe umut ve sorumluluk da ekiyor. Bu proje ile hem vatandaşlık görevimizi yerine getirmenin hem de ulusal sorumluluk bilincini oluşturan bir eğitim deneyiminin gururunu yaşıyoruz."

Öğrenciler, bu anlamlı tecrübe ile doğaya katkıda bulunurken, dayanışma, sorumluluk ve çevre bilinci gibi değerleri de öğrenmiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çevre Haberleri