OLAYLARA BAKIŞ

ŞADİ ERDAL

MUHALEFETE GEREK VAR MI?

Ak Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz'ın Ramazan Bayramı arefesinde Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu hakkında basına verdiği beyanatla başlayan gerginlik her geçen gün artarak devam ediyor.

Milletvekili Poyraz 1-1,5 ay evvel yaptığı basın toplantısında Başkan Berberoğlu'nun 16 yaşındaki oğlunu Mersedese bindiğini söylemişti. Ak Parti meclis üyesi Ahmet Bülbül çok geçmeden milletvekilinin bu açıklamasını doğru bulmadığını bahane ederek Ak Partiden istifa etti. Ben böyle bir istifa gerekçesinin doğru olduğuna inanmıyorum. Çünkü oğlu hangi arabaya biniyor diye takip etmiş olamaz. Birileri milletvekiline duyurdu, milletvekili de parti yetkilileri ve belediye meclis üyeleri ile basın toplantısında yapacağı konuşmayı değerlendirmiştir. Milletvekiline uyarıda bulunmayan meclis üyesi, basın toplantısında Başkanın oğlunu gündeme getirmesini doğru olmadığını ileri sürerek istifa ediyor. İstifa sebebini hiç inandırıcı bulmadığımı ifade etmekle beraber doğrusu meclis üyesinin istifasını milletvekilini satmak olarak değerlendiriyorum.

Berberoğlu geri planda kalarak mücadeleyi danışmanı kanalıyla sürdürüyor. Milletvekili'de partili yetkililerini ileri sürmeye başladı. Ak Partili meclis üyeleri kendi partilerinin Belediye Başkanını basın yoluyla kamuoyuna şikayet ediyor, ayrıca da savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Yine Ak Parti'nin Belediye Başkanı aynı partinin meclis üyelerini kamuoyuna şikayet ediyor ve savcılığa suç suç duyurusunda bulunuyor.

Şu durumda muhalefete gerek var mı? İktidar olanlar hem iktidar hem muhalefeti ne güzel yapıyorlar.

Son günlerde milletvekili neden susuyor. Berberoğlu'nun danışmanı Ak Partili Belediye Meclis üyeleriyle ilgili ucundan kenarından hafifçe dokunarak usulsüzlük yaptıklarını basın yoluyla açıkladı. Dahası ve dahasınında var olduğu iddia ediliyor. Berberoğlu'nun oğlunun mersedese bindiğini söyleyen milletvekiline düşen basının karşısına çıkarak konuşmak ve kamuoyunda konuşulanları soracak olan basın mensuplarını cevaplamak düşüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.