OSMANLI GENÇLİĞİ ŞAHLANIYOR

Osmanlı Gençlik Platformu, Osmanlı Gençliği’ni yeniden şahlandırmaya hazırlanıyor. 

Ahmet MEŞE

Mayıs ayı başında kurulan Osmanlı Gençlik Platformu, Osmanlı Gençliği’ni yeniden şahlandırmaya hazırlanıyor. Platformla birlikte başta gençler olmak üzere bütün insanlara Osmanlı ruhunu yansıtmak için çalışılıyor. Osmanlı’nın kurulduğu topraklarda Bilecik’in bilinmeyen tarihinin, farkına varılmayan güzelliklerinin ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Vizyon Gençlik Bilecik Şubesi’nin basın açıklamasına katılan Vizyon Gençlik Anadolu Yakası Başkanı aynı zamanda Bilecik Osmanlı Gençlik Platformu Başkanı Betül Uyar çok önemli mesajlar verdi. Genç yaşına rağmen büyük bir vazife üstlenen Betül Uyar, paltformun 1 Mayıs’tan itibaren ilimizde faaliyete geçtiğini söyledi. 1 Haziran’da Oğulpaşa Şenlikleri’nde aktif bir rol üstlenecek platformun çalışmalarını anlatan Uyar, “Osmanlı Genlik Platformu’nun amacı başta gençler olmak üzere bütün insanlara Osmanlı ruhunu yansıtabilmektir. Platformun bundan sonraki amacı ise Osmanlı’nın doğduğu topraklar olan bu nadide şehir Bilecik’in bilinmeyen tarihini, farkına varılamayan güzelliklerini, Osmanlı’nın kuruluşunda rol oynayan bu şehri ve Osmanlı’nın günümüzdeki yansımasını insanlara anlatabilmektir” dedi.

OSMANLI GENÇLİĞİ, OĞULPAŞA’DAN DÜNYA’YA SESLENECEK

1 Haziran günü Oğulpaşa’da yapılacak olan Yayla Şenlikleri’nde Osmanoğulları’nın yeniden şahlanacağını anlatan Uyar program hakkında bilgiler aktardı. Oğulpaşa’dan Dünya’daki zulümlere dur denileneceğine dikkat çeken Uyar şunları kaydetti:

“Tarihte Osmanlı’ya ev sahipliği yapmış bu topraklar yeni bir diriliş muştusuyla yeniden şahlanacaktır. Osmaneli Oğulpaşa Yaylası’nda insanlığın zulüm karşısında susan dilsiz şeytanlardan olmadığı yeniden batıya gösterilecektir. Her nerede bir zulüm, haksızlık olsa adaletini götüren Osmanoğulları’nın torunlarının yaşadığı ve artık onların bu zalim oyunlara sessiz kalmayacağı Şeyh Edebali Hazretleri’nin diyarı Bilecik’ten tüm Dünya’ya gösterilecektir” dedi. 

Oğulpaşa’da gerçekleştirilecek programın içeriğine ilişkin açıklamalarda bulunan Uyar, Oğulpaşa’daki organizasyona çok sayıda vakıf ve derneğin destek verdiğini söyledi. Uyar şöyle konuştu:

“ Program, mehter takımı gösterisi ile başlayacak. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam edecek. Açılış konuşmaları ve selamlamaların ardından ilahi grubu sahne alacak. Şiir dinletisinden sonra Dünya’da yapılan zulümlere karşı tiyatro gösterisi ve pilav ikramında bulunulacak. Program, güreş müsabakaları ile son bulacak. 

Şenliklere konuşmacı olarak Şehzade Kayıhan Osmanoğlu, Yazarlar Birliği Başkanı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Hüseyin Öztürk, Yazar Şafak Ergün, Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği Başkanı Rahim Türk, Beyaz Hareket Derneği Başkanı Aydın İnci katılacak” dedi. 

Osmanlı Gençlik Platformu Başkanı Betül Uyar son olarak Osmanlı Gençliği’nin şahlanış yürüyüşünde herkesi kendilerine destek olmaya davet etti.  

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sakarya Gazetesi Haberleri