ŞEKER BU KEZ BAKAN İSLAM’A SORDU

Milletvekili Şeker bu kez Bakan İslam'a sordu.

Ahmet MEŞE

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, soru önergelerine devam ediyor. Şeker'in bu kez sorularını yönelttiği isim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam oldu. Bakan İslam'a yanıtlanmak üzere dört adet soru yöneltti. 

MHP Milletvekili Bahattin Şeker, soru önergesinde madde bağımlılığına dikkat çekerek Bakanlık olarak yürütülen çalışmalar ve oluşan tehditlerle ilgili nelerin yapıldığını sordu. Şeker önergesinde şu ifadeleri kullandı:

" Ülkemizde son yıllarda ve özellikle son dönemlerde kamuoyunun dikkatini ve tepkisini çeken endişe verici konulardan biri olarak;“madde bağımlısı” olanların sayısının artması, bu maddelerin kullanımında yaş ortalamasının düşmesi ve “bonzai”,”hap” vs. gibi maddelerin dolaşımının beli başlı bazı sokak aralarına kadar düşmesi, toplumun huzurunu bozmakta, aile geleneğimizi zedelemekte, çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı, şuurlu ve başarılı fertler olarak yetişmesi önünde çok önemli bir tehdit oluşturmaktadır. 

Bu anlamda;

Bakanlığınızın madde bağımlılığı yaratan maddelerin denetimi konusunda yürüttüğü çalışmalar nelerdir?  Bu maddelerin kullanımı ve dolaşımı konusunda, ilgili bakanlıklarla yürütülen ortak projeler nelerdir?

Madde bağımlısı olan gençlerle ve bu gençlerin aileleriyle ilgili, bakanlığınızın elindeki veriler nelerdir? Bakanlığınızın madde bağımlılığı ile mücadelede yakın vadede hedef ve projeleri nelerdir? 

Bakanlığınızın bütçesinden, madde bağımlılığıyla mücadele alanına bu zamana kadar ne kadar ödenek ayrılmış, ne kadar destek ve yardım yapılmıştır? 

Bakanlığınızın Bilecik vilayetinde tespit edip, koruma ya da tedavi altına aldığı kaç aile, kadın vardır?Bilecik vilayetinde bakanlığınızın tespit ettiği ve ilgilendiği madde bağımlısı kaç vatandaşımız vardır? Bilecik vilayetinde, bakanlığınızın başlatmış olduğu, yürütmekte olduğu veya nihayete erdirdiği projeler nelerdir?"   

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sakarya Gazetesi Haberleri