"SEN YA KÖRSÜN, YA SAĞIR"

H. Türker ÇOBAN

Başbakan Erdoğan, AK Partili milletvekilleriyle yaptığı toplantıda en çok üzüldüğü ilçenin Söğüt olduğunu; "Beni en çok üzen Söğüt'ü alamayışımız. Osmanlı'nın kurulduğu Söğüt'e çok büyük yatırımlar da yapmıştık" sözleri ile ifade etmişti.

Ardından Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızda kendisine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Söğüt üzüntüsünü' sormuştuk. Başkan Aydoğdu ise; "Keşke Başbakanımız'ın söyledikleri doğru olsaydı. Keşke Söğüt ciddi yatırımlar alan bir yer olsaydı. Söğüt yıllardan beri Devlet yatırımlarından mahrum edilmiş bir yerdir." ifadelerini kullandı. Söğüt'e kimin daha çok değer verdiğinin de tartışılabileceğini belirten Aydoğdu, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin her yıl Söğüt'e gelerek şenliklere katıldığını hatırlattı.

Söğüt'ün nüfusunun 5 yıl içerisinde 6000 azaldığına dikkat çeken Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, "Yatırım alan bir yerde göç olur mu? Eğer buraya devlet yatırımı gelseydi, devlet buraya sahip çıksaydı, bu insanlarda göç etmezdi" ifadelerini kullandı.

"GÖZÜNE DİZİNE DURSUN"

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti İl İstişare Kurulu toplantısında konuşan Milletvekili Fahrettin Poyraz, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu'yu açıklamalarından dolayı eleştiri yağmuruna tuttu. 

"Gözüne dizine dursun, Biz Söğüt'e birşey yapmadık mı?" diyen Milletvekili Poyraz, "Benim başbakanımı yalancı çıkarıyor" diyerek tepki gösterdi. 

Milletvekili Fahrettin Poyraz'ın oldukça sinirlendiği gözlenirken; "Sen seçimlerden önce çıkıp da 'Yolu başbakana ben yaptırdım. Şunu ben yaptırdım, bunu ben yaptırdım' demedin mi? Sen kendi kendini yalanlıyorsun. Biz Söğüt'e hakikaten birşey yapmadık mı? Sen nasıl utanmaz adamsın, çıkıp da benim başbakanımı yalancı konumuna düşürüyorsun. 'Keşke yapsaydı' diyor. Bir kere oturduğun belediye binasını, makam odasını kim yaptırdı! Özet çıkardım 30 tane. Ne yapmışız?" ifadelerini kullandı. 

POYRAZ YATIRIMLARI SIRALADI

Milletvekili Fahrettin Poyraz Söğüt'e yapılan yatırımlarla ilgili; "Bir kere yol yaptık, 21 Milyon lira harcamışız Bilecik bağlantısı için. Eskişehir bağlantısını yapmışız, yaklaşık 12 Milyon lira da oraya harcamışız. Köylere yatırım noktasında Köydes ile 12,5 Milyon lira harcamışız şu ana kadar. Doğalgazı istediği kadar 'Ben getirdim' desin. Her tarafta aynı şeyi söylüyorlar. Ak Parti döneminde bırakın büyük illeri, il merkezlerine, ilçelere, Bayırköy, Vezirhan beledelerine kadar, Türkiye'ye doğalgazı biz getirdik. Şu ana kadar Söğüt için harcanan para 15 Milyon liranın üzerindedir. Karasu'ya 58 Milyon lira harcadık.  Karasu'ya 1,6 Milyon lira Söğüt'ten borçlarını sildik. Osmanlı konağı, Hayati Yazıcı'ya teşekkür ediyorum. Bina orada mezbelelik halde duruyordu, rica ettik bize Ankara'dan aktardığı kaynakla, o da 1 milyon civarıdır, üzerine belediye başkanımız ekledi ve Osmanlı Konağı'nı yağtık. Şu anda Söğüt'e gelenlerin rahatça kalabilecekleri bir yer. Yüksek gerilim hattı vardı, şehirin dışına taşıdık. Pek çok ilde elektrik hatları yer altına alınmadı. Ama biz Bilecik, Bozüyük, Osmaneli ve Söğüt'te elektrik hatlarımızın pek çoğunu yerin altına aldık. Hamidiye İdadisi, Dar'ül Eytam, Ertuğrul Gazi'nin türbesi, bunların restarasyonunu yaptık. Sadece türbe etrafına düzenleme noktasında 4 milyon lira civarında yatırım yaptık. Dursun Fakıh türbesinin yolunu, parke taşını yaptık. Şu anda yeniden elden geçiyor. Çaltı'da yaklaşık 5 bin dönüm sera ortaya çıktı. Nasıl çıktı bu? Tarım bakanlığımızın, Ziraat bankasının desteğiyle ortaya çıktı. Maliye Bakanlığımızdan ödenek aktardık, Çaltı'ya hal binası yaptık. İlköğretim anlamında bir kısmını özle sektör destekledi, 16 derslikli Yaşar Musaoğlu İlköğretim okulunu yaptık. Zeyve göleti yıllardır duruyordu, bitirdik ve sulama sistemini hallettik. Orta Sakarya sulaması 41 milyon lira, şu anda %50'sini yaptık. Küre'nin içme suyu yenilenmiş. En son biliyorsunuz cirit alanı, 1 milyon lira civarı para harcadık ve spor alanını gençlerimizin hizmetine sunduk. Daha bunun gibi neler neler var." şeklinde konuştu.

"ÖNCE ADİL OLMAN LAZIM"

Arkadaşımız çıkmış haddinin aşacak şekilde 'Başbakanımız Söğüt'e hizmet etmedi' ya sen körsün görmüyorsun, ya sağırsın konuşulanları duymuyorsun. Kendi partin içinde siyaset yapıyor olabilirsin. Ama öncelikle ve öncelikle adil olman lazım, hakkı teslim etmen lazım. Ondan sonra vatandaşın karşısına çıkıp 'Ben hizmet etmeye geldim. Benden önce kim bir taş üzerine taş koyduysa Allah razı olsun. Bizim gayemiz size hizmet etmek' demesi lazım. Başbakanımız bu kadar destek vermişken senin haddine mi? Utanmadan sıkılmadan benim başbakanımı yalancı çıkarmaya çalışıyor.  

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sakarya Gazetesi Haberleri