MAFETYA'da 3 bronz madalya alan Sevgi Çiçeği Bilecik'in gururu oldu
Yamanlar Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 7.Ulusal Matematik Fen ve Teknoloji Yarışması’nda (MAFETYA) 71 ilden 2 bin 876 öğrenci İzmir’de buluştu.
MAFETYA’da 35 test sorusu (20 Matematik ve 15 Fen ve Teknoloji ) için 150 dakika ter döken öğrenciler, her kategori için 5 altın, 10 gümüş, 15 bronz ve 6’şar jüri özel ödülüne layık görüldü.
Bilecik Özel Sevgi Çiçeği İlköğretim Okulu Müdürü Muzaffer Bozkurt “ Öğrencilerimiz yıl içerisindeki gayretli ve azimli çalışmalarının sonucu olarak ülke çapındaki bu olimpiyat yarışmasında 3 bronz madalya alarak Bilecik ilimizin gururu oldular. Matematik ve Fen alanında daha güzel başarılara da imza atacağımızı ümit ediyor, başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.
Yamanlar Koleji Spor Salonu’nda yapılan ödül törenine; İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Rıfat Said,Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Pakdemirli, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Seyfullah Çevik, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Erdoğan, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Dekanı Prof.Dr. Serdar Özçelik, kaymakamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yarışmada öğrencilerimizden, 8.sınıflarda Berk Şahan ve Mert Şahan BRONZ MADALYA, 6.sınıflarda Zekeriya Acılar BRONZ MADALYA aldı.