Söğüt Altın Madenine ilçe halkından personel alınmadığı paylaşımının yersiz olduğu anlaşıldı

Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever’in ilçede bulunan Altın Madenine Söğüt halkından personel alınmadığına dair sosyal medya paylaşımının yersiz olduğu anlaşıldı.

Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever’in ilçede bulunan Altın Madenine Söğüt halkından personel alınmadığına dair sosyal medya paylaşımının yersiz olduğu anlaşıldı. 

Edinilen bilgilere göre, Söğüt Altın Madeninde Aralık ayında ilk altın üretiminin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu süreçte gerekli olan işgücü talebini karşılamak üzere belirli dönemlerde personel alımları yapılıyor. Bahse konu alımlarda Söğüt'ten personellere öncelik veriliyor. Ancak, altın üretiminde tecrübe sahibi ve teknik personel ihtiyaçları Söğüt'ten karşılanamadığında Türkiye genelinden personeller aranıyor.  

Ayrıca, Söğüt’ün mevcut konut stokunun yetersiz olması dolayısıyla Altın Madenine gelen personeller Söğüt dışında ikamet etmek zorunda kalıyor. Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever’in personel alımlarını şikayet etmek yerine Altın Madeni ile birlikte ilçede oluşacak nüfus artışı ve hareketliliğe karşı kenti hazırlamasının daha doğru oluşacağı kanaati kentte oluşmuş durumda. 

Diğer yandan, Söğüt Altın Madeni çalışmalarına ilişkin yaptığımız araştırmalara göre, çalışmalar  Söğüt halkı başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşları gibi tüm paydaşları ile sürekli iletişim halinde yürütülüyor. 

Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olan ve bölgeye büyük katkısı olacak olan Söğüt Altın Madeni projesi ile ilgili yürütülen her çalışma, şeffaf şekilde hem Söğüt merkezde kurulan iletişim ofisinde, hem tüm mahalle ve köy muhtarı ile düzenli yapılan bilgilendirme toplantılarıyla, hem de sürekli yapılan ziyaretlerle yöre halkının desteği ile yürütülüyor. 

Bu bilgilendirmeler öncelikli yöreden istihdam ve tedarik politikası çerçevesinde yapılan çalışmaların aktarılması, projenin aşama aşama nereye getirildiğinin ve önümüzdeki dönemlerde planlananların aktarılması ve muhtarların görüş ve önerilerinin alınması şeklinde devam ediyor. 

Projenin hedefi Aralık 2022 tarihinde ilk altın üretimini gerçekleştirmek olup sahada inşaat faaliyetleri hızla devam ediyor. İhtiyaç duyulan personeller için yöreden istihdam politikası gözetilerek süreç işliyor. Önümüzdeki aylarda personel alımlarının artarak devam edeceği öğrenildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Bilecik Haber Haberleri