İsmet CEP
Ünlü futbolcu Tanju Çolak, Bozüyük'te ki Tanju Çolak futbol akademisini ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Futbolcular ve aileleriyle görüşerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı'nın davetlisi olarak katıldığı öğle yemeğinin ardından ilçeden ayrıldı.
Halı sahada yapılan antrenmana katılan Tanju Çolak, akademi sorumlusu Metin Aker ve antrenörlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tanju Çolak yapılan çalışmaları ve şu anda gelinen son noktayı değerlendirdi. Tanju Çolak yaptığı açıklamada, "3 ay önce Bozüyük'te açılan Tanju Çolak futbol akademisi var hızıyla çalışmalarına devam ediyor. Şu anda 110 öğrencimiz bu akademi eğitim alıyor. Bu sayının kısa zaman içerisinde 150'ye ulaşacağını tahmin ediyorum. Burada Metin Aker kardeşimize çok teşekkür ediyorum, onun çaba ve gayretleriyle akademimiz güzel ve başarılı çalışmalara imza atıyor. Ailelerin olaya bakış açıları ve mutlu olmaları, çocukların evde ki disiplini, iyi bir birey olmaları bizleri çok mutlu ediyor. En başında akademinin ilk şartının derslerde ki başarı olduğunu ve başarısız öğrencilere akademide yer vermeyeceğimizi söylemiştik. Bu konuda ailelerde son derece mutlu ve memnunlar. Çok iyi görüşler alıyoruz. 110 öğrencimiz içerisinde 6-7 öğrencimiz oldukça yetenekli olduklarını gözlemliyoruz. Bu çocuklarımız içerisinden 2-3 tanesini futbolcu yapabilirsek ne mutlu bize diyoruz. Çocuklarımız futbolcu olmasalar da altyapı olarak iyi bir eğitim alacak ve iyi bir birey olacaklar. Kaliteli ve disiplinli büyüyecekler. Biz olaya bu açıdan bakıyoruz. Geldik ve izlemeye devam ediyoruz. Burada ki sorumlumuz Metin Aker'dir. Yeni kurduğu Bozüyük 4 Eylül Spor Kulübü ile ortaklaşa bir planlama içerisindeyiz. Öğrencilerimizin ara tatilinde Tanju Çolak futbol akademilerinin tamamının yer aldığı 3-4 günlük bir kamp yapmayı planlıyoruz. " dedi.
Akademi Sorumlusu Metin Aker de akademide önceliğin eğitim, sağlık, disiplin ve bireysel eğitimin ardından yetenek varsa futbol olduğunu söyledi. Metin Aker yaptığı açıklamada, " Bu doğrultuda bize katılmak isteyen herkese bu konuda gerekli bilgiler veriliyor. Sağlık, beslenme, uyku düzeni ve düzenli bir yaşam kısımlarında 6 ve 16 yaş arasında ki çocuklarımıza bu eğitimler veriliyor. Ardından teknik ve teorik eğitimlere geçiliyor. Eğitimlerimiz ve kayıtlarımız devam ediyor. İnşallah daha sağlıklı bir eğitim ve futbolla Bozüyük'te hizmet etmeye Tanju ve Yücel hocam sayesinde devam edeceğiz." dedi.
Güneşspor Kulübü ile bir çalışmaları olup olmadığı yönünde ki bir soru üzerine Tanju Çolak, Sanıyorum bir yanlış anlaşılma var. Ben Güneşspor'dan kimseyi tanımıyorum. Benim tanıdığım tek kişi Metin Aker'dir. Metin Aker İstanbul'a gelerek yapılan görüşmeler sonrasında bu bayiliği almıştır. Burada ki tek sorumlumuz Metin Aker'dir ve Güneşspor ile hiç bir bağımız yoktur." dedi.
Halı sahada ki çalışma, inceleme ve basın açıklamasının ardından Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı'nın davetlisi olarak öğle yemeği yiyen Çolak, daha sonra ilçeden ayrıldı.