Yazımın esas konusuna girmeden verdiğim sözü yerine getireyim. Salı günü " Uyuyor musunuz?" başlıklı yazının konusu hastane arsası ile ilgiliydi. Yazımın sonunda "Muhalefet Milletvekili yaptığı uzun konuşmalarda bu konuya hiç girmiyor. Bileciklilerin hastane sıkıntısı yok diye mi düşünüyor?" diyerek bitirmiştim."
Yazının çıktığı gün Sayın Şeker aradı "Abi yazını okudum, ben dün yaptığım basın toplantısında hastaneleyle ilgili gecikmeyi dile getirmiştim."dedi.
"Sayın Vekilim yazımı Pazartesi günü sabahtan yazdım sayfa editörüne verdim. Küre beldesinde vefat eden bir dostumun ikindi namazından sonra kaldırılacak cenaze namazına gittim, geç geldim, gazete hazırlanmış baskıya girmiş. Sizin basın toplantınızda hastaneyi konu edindiğinizi öğrendim ama düzeltme imkanı kalmamıştı. Bir dahaki yazımda okuyucularıma açıklama yapacağım"
Verdiğim söz üzerine sizlere durumu aktarıyorum. Sayın Şeker'e de ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Geçen yazımda "Uyuyor musunuz?" diye telefonda söze başlayan okuyucumun hastaneyle ilgili isteklerini yazmış ve konuşmasının devamını bu seferki yazıma bırakmıştım.
Okuyucum "Komşu illere gittiğimde bir mi, beş mi, on mu saymakta güçlük çektiğim battı çıktılar var. Hepside de TCK rümuzlu, yani Türkiye Cumhuriyeti Karayolları bu battı çıktıları yapmıştır anlamı çıkıyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin içinde bir il 14. Karayolları Bölgesine bağlı bir il değil miyiz? Bilecik'te olsun Bozüyük'te olsun şehir içi trafiği had safhada bizde niye bir tane bile battı çıktı yok. Kardeşim hadi siyasiler hele iktidar milletvekili halkı ilgilendiren böyle önemli konularla ilgilenmiyor siz basın olarak şunları yazın" dedi ve iyi de etti.
Hakikaten bizim trafiğimizi rahatlatacak battı çıktılarımız yok. Küçük Sanayi kavşağına yaptılar onu da ters yaptılar. Rahmetli üstad Necip Fazıl Kısakürek "Beni bir kişi anladı o da ters anladı amuda kalktı." dediği gibi. Küçük Sanayi Ana girişi kapısını kapattı. Komşu İllerde battı çıktılar nasıl bizimki nasıl. Hani oldu- bitti, harcı alem cinsinden, amuda kalkarak anlayan adam gibi yanlış yapılan battı çıktı. Niye Nizamiye'nin önüne, garajın önüne Karayolları battı çıktı yapmıyor. Yine Bozüyük'ün Söğüt Saraycık kavşağına eski ve yeni Sanayinin önlerine yapmıyor. 14. Karayolları Bölge Müdürlüğü Bursa İl Müdürlüğü gibi çalışıyor. Okuyucularımın bu satırları okurken şöyle düşündüklerini sanıyorum " Yıllardır bir hastane arsası temin edemeyenlerden istediklerine bak..." sizde haklısınız.
Bursa Yenişehir arası otoban yapıldı trafiğe açıldı. Yol çalışmaları Yenişehir'i geçti. Bilecik il hududuna geldi dayandı. Bir adım atılmıyor. Hani bu yol tek gidiş ve geliş üzerine Bilecik'e kadar ihale edilmişti de, Bilecik'li siyasilerin Başbakan'a ısrarları sonucu otobana çevrilmişti.
Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Isparta, Burdur, Antalya, Denizli daha sayalım mı yeter artık, illerini ilgilendiren otoban yapıldı. Sanki sadece bizim ile yapılmış gibi her toplantıda sadece bizim ile mahsus hizmet gibi sunuluyor. Adeta Demoklesin kılıcı oldu.
Yenişehir il hududu Kapıkule sınır kapısı mı?