’TEKLİFLERİMİZ BAKANLIKTA’

Sinan ÖNCE

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Milli Eğitim Bakanlığının eğitim sistemini yeniden yapılandırması ve geliştirmesine dair yürütülen çalışmaları kapsamında ilimizde bulunan Merkez Anadolu Öğretmen Lisesi'nin "Şeyh Edebali Anadolu Lisesine", Bozüyük Anadolu Öğretmen Lisesi'nin ise "Kumral Abdal Anadolu Lisesine" dönüştürüldüğünü söyledi. 

İl Müdürü Altınkaynak, Anadolu Lisesine ilimizde ihtiyaç olmadığını bu yüzden dönüştürülen Anadolu Liseleriyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığına Sosyal Bilimler Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi tekliflerini sunduklarını söyledi. Tekliflerden bahseden Altınkaynak, Merkez Şeyh Edebali Anadolu Lisesinin "Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne", Bozüyük Kumral Abdal Anadolu Lisesi'nin ise "Bozüyük Sosyal Bilimler Lisesi'ne" dönüştürülmesini talep ettiklerini söyledi. 

Altınkaynak gazetemize yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Bakanlığımızın yeniden yapılandırılması ve eğitim sistemimizin geliştirilmesine dair yürütülen çalışmalar kapsamında, Anadolu Öğretmen Liselerinin Fen Liselerine, Sosyal Bilimler Liselerine ve Anadolu Liselerine dönüştürülmesi ile ilgili Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 09 Haziran 2014 tarihli ve 69543144/105/2333799 sayılı yazısı gereği, ilimizde merkez Anadolu Öğretmen Lisesi, Şeyh Edebali Anadolu Lisesine, Bozüyük Anadolu Öğretmen Lisesi, Kumral Abdal Anadolu Lisesine dönüştürülmüştür.

Fakat ilimizde şuan da Anadolu Lisesine ihtiyaç yok. Bu yüzden bizde bakanlığa Merkez Şeyh Edebali Anadolu Lisesinin, Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne, Bozüyük Kumral Abdal Anadolu Lisesi'nin ise Bozüyük Sosyal Bilimler Lisesi'ne dönüştürülmesini talep ettik. Şuan da teklifler bakanlıkta" dedi.

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sakarya Gazetesi Haberleri