TEMMUZ AYI SÖNÜK GEÇTİ

Bilecik Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı geçmiş toplantılara nazaran sönük geçti. 

Ahmet MEŞE

Bilecik Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı, meclis başkanvekili Şadan Turhan başkanlığında yapıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklandığı toplantıya katılmasından dolayı Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın yer almadığı toplantı diğer toplantılara nazaran sönük geçti. 

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen meclis toplantısında 6 gündem maddesi görüşüldü. MHP grubu tarafından gündeme alınması talep edilen madde ise oyçokluğu ile reddedildi. 

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce açıklamalarda bulunan meclis başkanvekili Şadan Turhan, tüm meclis üyelerinin Ramazan Ayı'nın hayırlara vesile olmasını temenni etti. Temmuz ayı meclis gündemi hakkında bilgiler verdikten sonra alınan kararların hayırlar getirmesini dileyen Turhan, "Belediye Başkanımız Selim Yağcı'nın Ankara'da bir toplantıya katılması münasebetiyle bizde başkanvekili olarak inşallah bu toplantıyı idare etmeye çalışacağız" dedi. 

MHP'NİN TALEBİ REDDEDİLDİ

Turhan, daha sonra gündem maddelerini meclis üyelerine okudu. MHP grubu tarafından Bilecik'te eğitim vakfı kurulması konusunun görüşülmesinin gündeme alınması talep edildi. MHP'nin talebi yapılan oylamanın ardından Ak Parti'nin oyları ile reddedildi. Başkanvekili Turhan, Başkan Yağcı'nın olmamasından dolayı meclis başkanlığına sunulacak öneri ve soruların daha sonra yazılı olarak cevaplanacağını belirtti.  

SÖZLEŞMELİ PERSONELE TABAN ÜCRET

Bilecik Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısının ilk gündem maddesi geçtiğimiz Mayıs meclis toplantısında ihdas edilen kadrolarda çalışacak sözleşmeli personellerin ücretlerinin belirlenmesi oldu. Sözleşmeli personellere taban ücret üzerinden ödeme yapılması oyçokluğu ila kabul edildi. Madde hakkında söz alan CHP Meclis Üyesi Seyfi Özgen, bu yasanın belediyenin istedikleri kişileri işe almaları için çıkarılmış bir yasa olduğunu söyledi. Alınacak sözleşmeli personellerin birçok kimsenin hakkını yediğine vurgu yapan Özgen, " Doğru bulmuyorum, hiçbir sınava tabi tutulmadan alınanlar diğer insanların haklarını gasp ediyor" dedi.

3 YILLIĞINA YETKİ ALINDI

Meclis gündeminin ikinci maddesinde, personel çalıştırmaya yönelik hizmet alımı ihalelerinin yıllara yaygın olarak yapılmasına dair yetki talep edildi. 3 yıllığına yetki verilmesi oyçokluğu ile kabul edildi. Madde hakkında görüş bildiren MHP Meclis Üyesi Pervin Taşçı şunları kaydetti:

"Daha önce meclis gündemine getirdiğimiz önergeye bir anlamda belediye şu anda cevap vermiş oluyor. Taşeronda çalışan işçilerin güvencesinin olmadığını söylemiştik, belediye ise bunların güvencesinin olduğunu söylemişti. Ama sizin yaptığınız açıklamada, hiçbir hukuksal dayanağının olmadığını belirtmiş oldunuz. Hukuksal anlamda bu taşeron işçilerin hak aramasının önüne geçildiğinin de bir kanıtıdır. Bu konuda belediyemizin daha hassas davranması gerektiğini düşünüyorum" dedi.   

'MECLİS ÜYELERİ HAK ETMİYOR MU?'

Maddeyle ilgili görüşmelerin devam ettiği esnada söz alan MHP Meclis Üyesi Cengiz Erdinç, farklı bir noktaya temas etti. Erdinç, belediye çalışmaları, belediye iş ve işlemleri hakkında bilgi sahibi olmadıklarına dikkat çekerek, " Meclis üyeleri bunları hak etmiyor mu?" diye sordu.

Erdinç şöyle konuştu:

" Yapılan işlemlerle ilgili buradaki Ak Parti meclis üyeleri de dahil olmak üzere bilgisi yok. Gerekli bilgiler verilmiyor. Daha önce de söyledik, dördüncü toplantıyı yapıyoruz belediyenin çalışmalarını meclis üyelerine bildirin dedik. Belediyenin çalışmaları, borçları nelerdir? Şu ana kadar hiçbir açıklama yok. Yani buradaki meclis üyeleri bunları hak etmiyor mu? Bunu sormak istiyorum. Lütfen rica ediyorum, başkanda bu konuda yardımcı olunacağını söyledi ama gelmedi. Belediye meclis üyelerinin konuya vakıf olmaması gerekiyor. Bilmeyince gelmenin bir anlamı kalmıyor" ifadelerini kullandı.

KARASU YAŞAM ADASI 10 YILLIĞINA KİRALANACAK

Meclis gündeminin bir sonraki maddesiyse Karasu mevkiinde bulunan Karasu Yaşam Alanı'nın kiralama süresinin belirlenmesi oldu. Karasu Yaşam Alanı'nda çalışmalar bittikten sonra adanın 10 yıllığına kiraya verilmesine oyçokluğu ila karar verildi. 

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü İç Hizmet Yönergesi'ndeki değişiklik oyçokluğu ile kabul edilirken, ESESTAŞ tarafından Bilecik Belediyesi'ne verilecek iş makinesinin kabulü meclisten oyçokluğu ile geçti. 

Meclis toplantısı imar konularının görüşülmesi ile son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sakarya Gazetesi Haberleri