TOPLUM DESTEKLİ POLİS

FERRUH ERDOĞAN

-Toplum Destekli Polis Büro Amirliği-
Çağdaş bir toplumun oluşması bilim ve doğurduğu teknolojinin tüm imkanlarından yararlanması ile mümkün olabileceği inkar edilemez bir gerçektir. Kurumsallaşmış organizasyonlar bilimin ve teknolojinin gelişmesini, sıçramalarını izlemek, bünyesine gereken modernizasyonu uygulamak zorundadır. Uygulamadığında ise çağın ve hatta toplumun gerisinde kalır!
Sürdürülebilir kalkınmanın her devletin yönetim biçimine göre şekillendiği bilinse de dünyanın çoğunluğunun bir araya gelerek örgütlenmiş kurumlarının kabul ettiği standartlar bulunmaktadır. Bu standartlar, Ekonomik, Ekolojik ve Sosyal endekslere bağlanmış, toplumun sürdürebilir kalkınmasının ölçülebilmesine esaslar getirmiştir. Sosyal-Toplumsal yapının, daha basit deyimle HALK’ın desteğini ve memnuniyetini arkasına almayan hiçbir kurum devamlılığını başarısını sağlayamamıştır. En zoruda “İNSAN” unsurunun toplumsal yapısının sorunlarının saptanması, memnuniyetinin sağlanması çok değişik karakterler göstermekte olan yapay ekosistemler olan kentlerin yönetilmesidir.
KENTLER, insanlar tarafından, doğal dokunun, tabiatın tüm unsurların değiştirilerek kurulan EKOSİSTEMLERDİR: Sanayileşme, modernleşme, adına planlanması, yerleşimi yanlış yapılan, hatta hiç yapılmadan yerleşime açılan alanlardaki yerleşimler toplumu yönetilmesi daha zor hale getirmiştir. Devletimizin EĞİTİM ve GÜVENLİK kurumları da, rahatsız, uygunsuz plansız beton yığınları içinde bulunan-yaşayan toplumu ve bireylerinin yumaklaşmış, karmaşık sorunlarıyla baş başa bırakılmıştır. EĞİT! Ve GÜVENLİĞİ sağla! Yapılmış, önüne konulmuş, değiştirilmesi mümkün olmayan unsurlarla, aynı olanaklarla, farklı sonuçlar beklemek mümkün değildir.
1958 yılında, üniversiteye başladığımda kırsal alandaki nüfus oranı yüzde seksen altı iken 2008 yılında yüzde yirmi altılara gerilemiş, 2015 yılında ise yüzde yirmilerin altına inecektir. Artan nüfusla birlikte 810 yıl içinde Türkiye’nin bu günkü nüfusu tamamen KENTLER’de olacaktır. Göz ardı edilmeyecek önemli olgudur.
KENTLER’de Güvenlik sağlama zorlaşmakta, hele EKONOMİK ve üstüne üstlük yetersiz yeşil alanlar, park ve bahçeler günlük tatil alanlarının yokluğu, sosyal aktivitelerin azlığı toplumun psikolojisini, dokusunu zedelemektedir. Daha karamsar bir tablo yaratmamak için özetle; Ekonomik, Ekolojik, (çevresel mekansal) olumsuz şart ve ortamlarda, bunalmış, sorunları çoğalmış TOPLUM için yapılacak çok iş-işlem bulunmaktadır. Uygulamalı eğitimlerle topluma güven AŞILANMALIDIR!
Yukarıdaki açıklamalarım, hangi zor koşullarda ve ortamlarda yola koyulan bir KURULUŞ’un görevini yapmasının güçlüğünü belirtmek amacındadır. EMNİYET TEŞKİLATIMIZIN ilimizin Valilik emrindeki müdürlüğümüzün “TOPLUM DESTEKLİ POLİS BÜRO AMİRLİĞİ” birimi faaliyete geçmiş görev başındadır. Bu konuda fazla bilgi almış değilim. Edindiğim bilgiler tesadüfen Halk Eğitim merkezinde karılaştığım Bahçelievler Mahallesinde görev alan görevli kardeşimiz Volkan Odabaş tarafından verilmiştir. Kısa zamanda BÜRO AMİRLİĞİMİZİ ziyaret ederek daha geniş bilgi almak yazılarımızla TOPLUM DESTEĞİ KATILIMINA katkıda bulunmak niyetindeyim.
Polisimizin halkın içinde “SOSYAL” yaşamını birlikte yaşayarak önlem alıcı, bilinçlendirici ve eğitici görevinde başarılı olmasını diliyorum. Muhtarlıklarımızı ve heyetlerini, Sivil Toplum Kuruluşlarını, apartman ve site yönetimlerine, meslek kuruluşlarına hep birlikte dayanışma içinde çalışmaya davet ediyorum.
Toplum destekli Polis Büro Amirliğine ait İRTİBAT TELEFONLARI:
0 228 212 18 42’den 5045 FAKS: 0 228 212 20 06 Mesai saatleri dışında ALO 155 Polis İmdat!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.