TÜRK OCAKLARI’NDAN İMZA KAMPANYASI

Halil Türker ÇOBAN

Türk Ocakları Bilecik Şube Başkanı Ertuğrul Açıkgöz, Türk Ocakları Genel Merkezi tarafından başlatılan imza kampanyasına destek istedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 1915 olaylarının yıldönümüne bir gün kala, o dönem hayatını kaybedenlerin torunlarına başsağlığı dilemişti. Erdoğan'ın açıklaması bazı kesimleri rahatsız etti ve konuyla ilgili Türk Ocakları Genel Merkezi, Başbakanlık tarafından 1915 olayları ile ilgili yapılan açıklama hakkında bir imza kampanyası başlattı. Türk Ocakları Bilecik Şube Başkanı Açıkgöz; "Türk Ocakları Genel Merkezi, Başbakanlık tarafından 1915 olayları ile ilgili yapılan açıklama hakkında bir imza kampanyası başlatmıştır. Bütün şubelerimizin ve gönüldaşlarımızın kampanyaya destek vermelerini bekliyoruz. Kampanyaya imza vermek isteyenler için adres aşağıdadır. Türk Ocakları Genel Merkezi facebook sayfasından da girilebilir. Kampanya ile ilgili duyurular genel ağ ve facebook sayfalarımızdan yapılacaktır." dedi.

Açıkgöz; https://www.change.org/tr/kampanyalar/cumhurba%C5%9Fkan%C4%B1-tbmm-t%C3%BCrk-milletini-temsil-eden-t%C3%BCm-kurumlar-ba%C5%9Fbakanli%C4%9Fin-1915-olaylari-ile-ilgili-a%C3%A7iklamasi-hakkinda-imza-kampanyasi#share adresinden imza kampanyasına destek olunabileceğini söyledi.

Öte yandan Türk Ocakları Genel Merkezi tarafından başlatılan imza kampanyasında; "Başbakanlık tarafından yayınlanan ve soykırım iftirasının kabul edileceğinin bir işareti olarak değerlendirdiğimiz taziye mesajı şehitlerimizin ruhunu incitmiştir. Türk milleti şerefli bir tarihe sahiptir. Hiç kimseye verilecek bir hesabı, hiç kimseden dilenecek bir özrü yoktur.

Ecdadımızın acılarına ortak olmayanlardan Türk milleti adına hiç kimse özür dileyemez.

Çanakkale’de, Doğu Anadolu’da, Irak’ta, Suriye’de bu vatan için canlarını veren aziz şehitlerimizin torunları olarak onların incitilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

Başta  Cumhurbaşkanlığı  ve  Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere milleti temsil eden makamları,  Türk milletinin hukukunu savunmaya, milletimizin şerefine halel getirecek adımların atılmaması için gerekli tavrı ortaya koymaya çağırıyoruz. " ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sakarya Gazetesi Haberleri