ÜFLEMEYEN YANDI

Haber Merkezi

Bilecik Emniyet Müdürlüğü’nden yazılı bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Karayolu Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında yer alan düzenlemelerden bahsedildi. Aracı alkollü kullananların alkol metreyi üflememesi halinde 2000 TL ceza yazılacağı bildirildi.

Emniyetten yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:” 31 Temmuz 2012 tarih ve 2012/16 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile yürürlüğe giren Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında 2011-2020 yılları arasında trafik kazası sonucu meydana gelen ölüm, yaralanma ve maddi kayıplardın en aza indirilmesi amacıyla 2918 sayılı Karayolu Trafik Kanunun 36.(ehliyetsiz ve yetersiz ehliyet) ve 48.(alkol-uyuşturucu) maddelerini ihlal edenler hakkında yapılacak olan işlemler İçişleri Bakanlığının 2013/26 ile EGM’nün 2013/49 nolu genelgeleri ile yeniden hazırlanmıştır

İl Emniyet Müdürlüğü trafik birimleri olarak genelge doğrultusunda personele gerekli bilgilendirme ve eğitimler verilmiş olup, Kanunun Resmi Gazetede Yayımlandıktan sonra yürürlüğe gireceğinden şimdilik Karayolu Trafik Kanunundaki yaptırımlar uygulanmaktadır. 

Genelgenin içeriğinde, ehliyetsiz ve yetersiz ehliyet ile araç kullanan ve kullandırana 1.407 TL ceza uygulaması ile araç ruhsatlarında otomobil yazan araçlar için 0.50 promilin üzerinde, diğer bütün araçlar için ise 0.20 promilin üzerinde alkollü araç kullananlara işlem yapılacak, ayrıca sürücü alkol metreyi üflememesi halinde 2000 TL ceza yazılacaktır ve sürücü belgesi 2 (iki) yıl geri alınıp sürücü araç kullanmaktan men edilecektir.

Yapılan tespitlerde 1.00 promilin üstünde alkollü araç kullananlar ve alkol alarak araç kullanımı esnasında kazaya sebebiyet verilmesi halinde Türk Ceza Kanunundan işlem yapılmak üzere Mahalli Zabıtaya teslim edilecektir.

Uyuşturucu etkisi altında araç kullananlara ise 3.600 TL idari para cezası uygulanacak ve sürücü belgesi 5 (beş) yıl geri alınarak Türk Ceza Kanuna göre işlem yapılmak üzere Mahalli Zabıtaya teslim edilecektir. (Bu kanun Taslağı Resmi Gazetede Yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecektir.)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sakarya Gazetesi Haberleri