Ürdünlü gazeteciler AA’yı ziyaret etti

Ürdün medya kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan gazeteci heyeti, Anadolu Ajansı’nı (AA) ziyaret etti.

...

ANKARA



Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü’nün (KDK) "Gazeteci Heyetleri Programı" çerçevesinde Türkiye’de konuk ettiği heyetin ziyaretinde, AA’nın dünyadaki haber ağını genişletmesine ilişkin çalışmalar ve 2020 vizyonu ele alındı.



AA Genel Müdür Yardımcısı Ömer Ekşi, heyet üyelerinin sorularını yanıtlayarak AA’nın 2020 hedeflerine ulaşmak için attığı adımlarda gözetilen temel esasları açıkladı. 



AA’nın 2020 vizyonu hakkında sunum yapan Türkiye Dış Haberler Editörü Ogün Duru da AA’nın nisan ayında Fransızca haber yayınına başlayacağını hatırlattı ve Fransızca ile yayın dilinin yediye çıkacağını söyledi. 2020’ye kadar bu sayıyı 11’e çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Duru, 2020’de dünyanın ilk beş haber ajansı içinde yer alarak küresel bir oyuncu haline gelmeyi amaçladıklarını kaydetti.



Ürdünlü gazeteciler, daha sonra AA Genel Müdürlüğü’ndeki servisleri gezerek kurumun işleyişi hakkında bilgi aldı.



Muhabir: Yusuf Hatip

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sakarya Gazetesi Haberleri