VALİ NAYİR VEDA ETTİ

Kütahya'ya atanan Vali Ahmet Hamdi Nayir düzenlenen iftar yemeğiyle Bilecik'e veda etti. Vali Nayir, Bileciklilere teşekkür ederek,"Gideceğimiz yer buraya çok uzak değil. Gönül kapımız, evimiz her zaman sizlere açık olacak" dedi.

Son kararnameyle Kütahya'ya atanan Vali Ahmet Hamdi Nayir düzenlediği iftar yemeğiyle Bilecik'e veda etti. 

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen veda programına Vali Ahmet Hamdi Nayir'in yanı sıra Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Müftü Necati Akkuş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, kaymakamlar, civar ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileri, daire müdürleri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı. 

Ezanın okunmasıyla oruçlar açılarak iftar yapıldı. Daha sonra Müftü Necati Akkuş tarafından iftar duası yaptırıldı. 

Veda programı, Vali Ahmet Hamdi Nayir için hazırlanan slayt gösterisinin izlenilmesi ile devam ederken bu esnada salonda duygusal anlar yaşandı. 

'HAFIZALARIMIZDAN SİLİNMEYECEK'

Açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Vali Nayir'i unutmayacaklarını ifade ederek, Nayir'in hoşgörülü ve mütevazi kişiliğinin hafızalarda yer edineceğini belirtti. Taşdöğen şunları kaydetti:

"Bu saatten sonra sözün bittiği yerdeyiz. Vali beyimizin komşu ilimiz Kütahya'ya gitmesi bizler açısından üzüntü verici ama Kütahyalılar açısından sevindirici bir atama. Gerçekten sayın valimizi ifade etmek çok zor. Sayın valimizle ilgili herkesin hafızasında kalacak en önemli şey sayın valimiz müthiş bir hoşgörü sahibi. Mütevazi bir kişilik. Hizmetlerde ve kamu ilişkilerinde insana ve insani değerlere öncelik veren anlayışı bizim hafızalarımızdan silinmeyecektir" dedi. 

'İNSAN VE MİLLET AŞKINA ŞAHİDİM'

Taşdöğen'in ardından duygu ve düşüncelerini aktaran Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ise Vali Nayir ile 40 yıl öncesinde okul arkadaşı olduklarını açıkladı. Azmi Özcan, Vali Nayir'in insan ve millet aşkına şahit olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"Valiler, devletin ete kemiğe dönüşmüş halidir. Sayın valimle burada iki yıl beraber hizmet etmiş olmak hayatı ve yaşadığımız zamanı dost devşirme alanı görenler için inanılmaz güzel bir zaman dilimiydi. Sayın valimizin önderliğinde burada Bilecik'e, tarihe, ülkemize, milletimize hizmet etmeye çalışan hemen herkes çok verimli, hayırlı bir dönem geçirdik. 

Ben bunu bir hüzün vesilesi olarak görmekten ziyade Bilecik'in en azından katkıda bulunduğu, yetiştirdiği değerin memleketimizin başka bir mümtaz köşesinde hizmete gidecek olmasının sevinci ile karşılamamız gerektiği kanaatindeyim. 

Ben onun samimiyetine, içindeki insan ve millet aşkına bizzat şahidim. Allah yolunu açık eylesin, 40 yıl sonra bir dostla karşılaşmış olmanın bahtiyarlığıyla her daim kendisine imzalar atmayı nasip eylesin" şeklinde konuştu.

'İLİMİZDE ÇOK GÜZEL İZLER BIRAKTI'

Vali Ahmet Hamdi Nayir'in Bilecik'te çok önemli ve güzel izler bıraktığını aktaran Belediye Başkanı Selim Yağcı ise şu ifadeleri kullandı:

"Veda konuşmaları, konuşmaların en zoru ve gerçekten duyguların yoğunlaştığı ve birçok konuda birlikte çalışıp, aynı duyguları paylaştığınız çalışma arkadaşından öte dost, kardeş olarak gördüğünüz birisinin ayrılışında söyleyeceğiniz sözler gerçekten insan için zor bir durum. Sayın valimiz ilk valiliğine bu bereketli topraklarda başladılar. İlk kez valilik yapan bir kimse gibi değil de yıllardır valilik yapmış bir kimse gibi davrandı. Bana göre, samimiyeti, sevgiyi ve hoşgörüyle resmiyeti çok güzel harmanladı. O samimi duygularıyla bizler gerçekten güzel bir takım ruhunu da oluşturduk. Bunlarda şehrimize hizmetler olarak geldi.

 

Sayın valimiz benim en kısa süre çalıştığım vali oldu maalesef doyamadan ayrılıyoruz. Ama Kütahya'da daha üst seviyede hizmetler yapacağına inanıyorum. Önemli olan bir yere giderken orada bırakılan hoş seda. Sayın valimiz yaptığı çalışmalarla insani değerleriyle, dostluğu, arkadaşlığı, devlet adamlığıyla şehrimizde ve şehir insanımız üzerinde çok olumlu izler ve güzel anılar bıraktılar. Şehir halkı adına ve kendi adıma yaptıkları için teşekkür ediyor, Kütahya'da başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu. 

'ALLAH SEVDİĞİ VE RAZI OLDUĞU KULLARINDAN OLSUN'

AK Parti Milletvekili Halil Eldemir ise Vali Nayir ile çalıştıkları bir yıl içerisinde güzel çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek şöyle devam etti:

"Dünyada üzerimizdeki görevler bizlere birer emanet. Bu emanetlerinde bir süresi var ve gün gelecek bunlar tamamlanacak. Görevlerimizi tamamladığımız zaman önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakabilmek. İşte bu noktadan baktığımızda sayın valimizin şehrimizde gök kubbede hoş bir seda bıraktığına inanıyorum. 

Temsilcisi olduğum Bilecikli hemşehrilerim adına sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Gönül daha fazla birlikte çalışmak isterdi ama ben yeni görevinde başarılar diliyorum. Yeni görevinin kendisi ve ailesi için hayırlı olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Şu duayla sözlerimi bitirmek istiyorum; Cenab-ı Allah sizi sevdiği ve razı olduğu kullarından eylesin" ifadelerini kullandı. 

'GÖNÜL KAPIMIZ, EVİMİZ HER ZAMAN AÇIK OLACAK'

Son olarak konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir'de, Bilecik'in kendisi için ayrı bir yeri olacağını ve Kütahya'daki kapısının Bileciklilere her zaman açık olduğunu söyledi. Vali Nayir şu sözlerle veda etti:

"27 ay nasıl geçmiş onu anlamakta benim için şu an çok mümkün değil. Sanki daha dün başlamış gibiyim. İlk geldiğimdeki bir hatıramı paylaşmak istiyorum. İlk geldiğimde özel kalemin bürosundaki duvarda gördüğüm vali resimleri bende çok  farklı bir duygu uyandırmıştı. 1924'ten bu yana görev yapan valilerimizi bir duvarda hatırlamak için resimlerini biriktirmişlerdi. Saydığımda ben Bilecik'in 50. valisi oluyordum. Ortalamaya vurulduğunda valilerimiz 22 ay görev yapmış ayrılmışlar. Bunların içerisinde 3 ay yapanı da var, 7,5 yıl yapanımızda var. 

O zaman buraların bize mülk olmadığını, bir gün bizimde gideceğimizi, bunu bilerek davranmamız gerektiğini o duvar bana söylemişti. Geçen zaman içerisinde büyük destekler gördüğüm Bileciklilerden, mesai arkadaşlarımdan, siyasilerden, STK'lardan büyük destekler aldım. Bilecik, bir çok ilke ev sahipliği yapmış, benim hayatımda da ilk valiliğime ev sahipliği yaptı. Bu benim için büyük bir onurdur. Yine tekrar başa dönerek bu göreve beni layık görenleri huzurlarınızda şükranla anmak istiyorum. 

Burada çok güzel dostluk ve arkadaşlıklar edindik. Gittiğimiz yerde de bunların semeresini göreceğimize inanıyorum. Az önceki görüntülerde rahmetli babamı görünce Bilecik'in benim için ayrı bir yeri olacaktır şüphesiz. 

Gideceğimiz ye buraya çok uzak değil. Gönül kapımız, evimiz her zaman sizlere açık olacak. İnşallah buradan gelecek güzel haberler Kütahya'daki güzel haberler kadar bizleri sevindirecek. Sizlerle ilgili duyduğumuz her güzel şey bizleri mutlu edecek" dedi. 

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç ve Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından Vali Nayir'e hediye takdiminde bulunuldu. 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sakarya Gazetesi Haberleri