Bursa ve Eskişehir'den sonra Yalova'ya hasta sevkine başlandı. Yalova'ya sevk edilen hastanın Osmaneli'nde vefat ettiği söyleniyor.
Ahmet MEŞE
Basın Masası'nın bu haftaki programında, Bilecik Devlet Hastanesi ile ilgili vatandaşlardan gelen bir şikayet gündeme geldi. Program konuklarından Mehmet Erdem, hastaların poliklinik önünde beklediği esnada koridorlarda temizlik yapılmasından vatandaşların yakındığını söyledi.
Erdem, Basın Masası'na iletilen bu durumla ilgili yetkililere seslenerek,"Hastalar polikliniklere geldiğinde oralarda temizlik yaptırmasınlar lütfen" dedi.
Basın Masası konuklarından Mehmet Erdem, Bilecik Devlet Hastanesi ile ilgili vatandaşlardan gelen bir şikayeti gündeme getirdi. Erdem, hastane yetkililerine seslenerek, hastaların polikliniklerin önünde beklediği esnada koridorlarda temizlik yapılmamasını istedi.
Erdem konuyla ilgili konuşmasında şunları kaydetti:
"Program bitmeden önce Basın Masası'na gelen bir talepten bahsetmek istiyorum. Hastanemizin ilgililerine ve yetkililerine sesleniyorum. Hastalar polikliniklere geldiğinde oralarda temizlik yaptırmasınlar lütfen. Koridorlarda temizlik yapıldığıyla ilgili çok şikayet geldi. Temizlik ya mesaiden önce yapılır ya da mesaiden sonra. Tam o kalabalığın olduğu anda temizlikçi arkadaşlara talimat veriliyor herhalde süpürge yapılıyor" dedi.
'YALOVA'YA SEVK ETMİŞLER, OSMANELİ'NDE VEFAT ETMİŞ'
Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal ise farklı bir konuya dikkat çekerek, aile hekimliklerinin hafta sonu çalışmayışının acil servisi zora soktuğunu söyledi. Yine yoğun bakım ünitesinde iyileştirmelere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Erdal, yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı için Yalova'ya sevk edilen bir hastanın Osmaneli'nde vefat ettiğini ifade etti.
Erdal konuyla ilgili konuşmasında şunları kaydetti:
"Yeni hastane yapılacak ama mevcut durumda bazı işler daha da iyi gidebilir. Mesela hafta sonları aile hekimleri çalışmıyor, çalışmayabilir. İnsan ateşleniyor, grip, nezle oluyor, bunlar acillik bir durum değil ama gideceği aile hekimliği olmadığı için acile gidiyor. Pazar günü 70-80 kişinin sırada beklediğini gördük ve haber yaptık. Orada aile hekimleri sırayla poliklinik yapsa yük daha da azalır.
Ayrıca yoğun bakım ünitesinde yatak kapasitesi az. Geçen bir kaza olmuş ve Yalova'ya sevk etmişler, yolda giderken delikanlının birisi Osmaneli'nde vefat etmiş" şeklinde konuştu.