6 Haziran Pazartesi günü manşetten yayınladığımız “ Vatandaş feryat ediyor, vatandaşın elindeki tapulu malına el koyuyorlar, Hak , Adalet , Şikayetlerimize cevap verecek merci arıyoruz” haberimize Vali adına, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz imzası ile aşağıdaki açıklama geldi. Aynen yayınlıyoruz.
“ Gazetemizin 06.06.2011 tarih ve 2920 sayılı nüshasında bahse konu edilen arazinin, İl İdare Kurulunun tüm hukuki sorumluluğun Karayolları bölge Müdürlüğünde olmak üzere almış olduğu 04.09.2011 tarih ve 2008/307 nolu kararı ile muvakkat işgal kararı gereğince Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü Kamulaştırma Başmühendisliğince muvakkat işgali yapılarak, şantiye ve plent sahası olarak kullanıldığı, Bozüyük-Bilecik-Osmaneli-Mekece-Devlet yolu, yol inşaatı ve emniyet sahası içinde kalan taşınmazların kamulaştırma çalışmalarına, 2004 yılı itibariyle alınan kamu yararı Kararlarına istinaden işlemlerin yürütüldüğü, Maliklilerine ulaşılamayan bazı Taşınmazların parsellerinin işlemlerinin sonuçlandırılamadığı, ayrıca projede yapılan revizyonlar nedeniyle ek kamulaştırma planı üretim çalışmalarının devam ettiği, yol yapımı için gerekli olan inşaat malzemeleri depolanmış olan söz konusu sahadaki malzemeleri 2011 yılı sonuna kadar kaldırılarak arazinin eski haline getirileceği, karayolları 14.Bölge müdürlüğünün 11.07.2011 tarih ve 621.04-30572 sayılı yazılardan anlaşılmıştır.”
İl makamının gönderdiği açıklama haberimizin doğruluğunu teyid etmektedir.
Haberimizde vatandaşın istekleri şu şekilde yer almıştı.
“-Köylü kiralama bedelini alamamıştır.
-Köylü meyuz ağaçlarının bedellerini alamamıştır.
-Köylü kuruyan kavaklarının bedellerini alamamıştır.
-Köylü bahçesinde kaybolan bitkisel toprağın geri gelmeyeceğini yanmakta ve feryat etmektedir.
Köylü 3 yıldır bahçesini ekip biçememiştir, ürün alamamıştır bundan sonra da alamayacaktır.
Yolları yaptık diye övünen siyasilerden bu haksızlığın cevabını bekliyorlar.
Köylü bahçelerini geri istiyor
Meyuz ağaçlarını- kavaklarını geri istiyor.
Bitkisel topraklarını istiyor.
Bahçesinden izinsiz olarak alınan mıcırın hesabını istiyor.
Sulama kanallarının yeniden yapılmasını istiyor.
Köylü 3 yıldır kendilerine ödenmeyen kira bedelerini istiyor.
Köylü hak istiyor, adalet istiyor şikayetlerini dinleyecek, cevap verecek bir mercih arıyor.”
Gördüğünüz gibi verilen cevapta “ Yol yapımı için gerekli olan inşaat malzemeleri depolanmış olan söz konusu sahadaki malzemelerin 2011 yılı sonuna kadar kaldırılarak arazinin eski haline getirileceği ,” vaadinden başka hiçbirine cevap verilmiş değil.
Verilen cevaptan mağdur vatandaş memnun değil,tatmin olmadı.Acaba cevap veren makam vatandaşın uğradığı haksızlığın giderildiği kanaatinde mi?