VİZYON GENÇLİK SAHAYA İNDİ

Vizyon Gençlik Bilecik Şubesi, kuruluşunun ardından ilk kez sahaya indi.

Ahmet MEŞE

Vizyon Gençlik Bilecik Şubesi, kuruluşunun ardından ilk kez sahaya indi. Bilecik Şube Başkanı Ahmet Basatemur ve yönetimden bazı isimler basın mensupları ile bir araya geldi. Bilecik Belediyesi Kent Ormanı’nda gerçekleşen toplantıda Vizyon Gençlik Bilecik Şubesi’nin misyonu ve vizyonu hakkında basın açıklaması yapıldı. Konya’da temelleri atılan Vizyon Gençlik’in Bilecik’teki çalışmalarının başladığına, vatan, millet sevgisi ile donatılmış, milli değerlerine sahip çıkan bir gençlik yaratılmak istendiğine dikkat çekildi. 

Vizyon Gençlik Bilecik Şube Başkanı Ahmet Basatemur, Vizyon Gençlik ile ilgili yaptığı açıklamasında, Vizyon Gençlik teşkilatlarının 45 ilde yapılanmalarını tamamladığını kaydetti. Başkan Basatemur, kuruluş aşamasında bir takım olumsuz eleştiriler aldığına değinerek gelen tepkileri dile getirdi. Basatemur şöyle devam etti:

“Bu yola çıktığımız zaman çeşitli çevrelerden bir takım tepkiler aldık. Vizyon Gençlik’in kurulmasının ardından birçok soru yöneltildi. Bunlar kim? Hangi siyasi parti çatısı altında çalışıyorlar? Hangi cemaate bağlılar ve amaçları neler? Neden kuruldu? Kimden talimat aldılar? Çıkarları neler? gibi birçok soruyla karşı karşıya kaldık” dedi.

‘VİZYON GENÇLİK KİMSEDEN İCAZET ALMAYACAKTIR!’  

Açıklamasının devamında kendilerine yöneltilen bu sorulara cevaplar veren Basatemur, “Vizyon Gençlik kimseden icazet almayacaktır” diye konuştu. Hiçbir yapıya bağlı olmadıklarına ve kuruluş aşamasında kimseden icazet almadıklarına vurgu yapan Basatemur, “Vizyon Gençlik olarak hiçbir siyasi yapıyla hiçbir cemaatle doğrudan münasebetimiz yoktur. Teşkilatımız hiçbir zaman siyaset yapmayacak ve siyasi organizasyonlarda bulunmayacaktır. Bu çizgisini de hiçbir zaman bozmayacaktır” ifadelerini kullandı. 

‘GELECEK GENNÇLERLE İNŞA EDİLECEKTİR’

Gelecek nesillere faydalı eserler bırakmak ve onlara yol göstermek amacıyla yola çıktıklarını söyleyen Basatemur, teşkilatın misyonuyla ilgili konuştu. Geleceğin gençlerle inşa edileceğini ifade eden Basatemur şöyle devam etti:

“Vizyon Gençlik, gelecek nesillere birtakım faydalı eserler bırakmak, onlara elimizden geldiğince yol göstermek ve gençleri hatalardan uzak tutmak amacıyla ortaya çıkmıştır. Bugün polisimize atılan molotoflar, sökülen kaldırım taşları gösteriyor ki gençlerimizin de buna ihtiyacı var. Vizyon Gençlik çatısı altında buluşan değerli arkadaşların da şahsı adına hiçbir menfaati yoktur. En büyük menfaatimiz yol biçilen Türkiye değil rol veren Türkiye’nin inşası için gençlerle birlikte vatanına, milletine saygılı ve değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmektir. Çünkü gençlerimiz gelecektir. Güzel bir gelecek de ancak gençler kullanılarak değil gençlerle inşa edilecektir.”

‘VİZYON GENÇLİK TOPLUMUN HER KESİMİNE HİTAP EDECEK’

Vizyon Gençlik’in toplumun her kesimiyle istişare edeceğini ve toplumun her kesimine hitap edeceğini anlatan Basatemur şöyle konuştu:

“Bugün gençlerle ilgili herkes endişe duymakta ve şikayetlerde bulunmaktadır. Şunu belirtmek gerekir ki Ali İsmail Korkmaz’dan, Burakcan’dan bizler sorumluyuz. Çakmak gazından hayatını kaybeden Kadir’den bizler sorumluyuz. Ellerine üç beş kuruş tutuşturulup sokağa döktürülen gençlerden hepimiz sorumluyuz. 

Bizim derdimiz Edirne’den Hakkari’ye; Muğla’dan Ardahan’a ülkemizin her karış toprağını ilim ve irfan ateşi ile yoğurup aydınlık bir ülke için aydınlık bir gelecek için istiyor ve bunun için yürüyoruz. Bu amaçlar doğrultusunda Vizyon Gençlik her kesimin temsilcisiyle istişare edecek ve edindiği bilgilerin ışığında toplumun her kesimine hitap edecektir” dedi. 

VİZYON GENÇLİK SAHNE ALIYOR

Vizyon Gençlik Bilecik Şube Başkanı Ahmet Basatemur, Bilecik şubesi olarak ilk programlarını 30 Mayıs Cuma günü icra edeceklerini ifade etti. Basatemur, programa tüm Bileciklileri davet ederek program hakkında bilgiler verdi. Basatemur şunları kaydetti:

“Mavi Marmara şehitlerine rahmet ve Mavi Marmara baskınını birinci ağızlardan halka iletmek olacaktır. 30 Mayıs Cuma günü saat 19.30’da Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Mavi Marmara’da Siyonistler tarafından şehit edilen on Türk kardeşimiz adına dualar okunacak ve gemide yaralanan Fethi Sarımsakçı ve Sabri Türk ağabeylerimizden olayı dinleyeceğiz. Diğer bir organizasyonumuz ise Osmaneli Oğulpaşa’da 1 Haziran günü çeşitli sivil toplum örgütlerinin desteğini alarak Osmanlı Paltformu’nun hazırlamış olduğu programı gerçekleştireceğiz.”

BİLECİKLİLERE SESLENDİ

Basatemur konuşmasının son bölümünde ise Bileciklilere seslendi. Bileciklilere destek çağrısında bulunan Basatemur, “Bizler gibi sizlerde bizim derdimizle dertlenin, güzel bir gelecek için gençlerimize destek verin. Yapacağımız en büyük yatırım gençlere yatırımdır. Yapacağımız programlarda ve organizasyon konusunda tüm Bilecikli vatandaşların desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Vizyon Gençlik Bilecik Şubesi’nin basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıya Vizyon Gençlik Anadolu Yakası Başkanı ve Osmanlı Gençlik Platformu Bilecik Başkanı Betül Uyar’da katıldı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sakarya Gazetesi Haberleri