İsmet CEP
Bozüyük’te Çarşamba gecesi 1 cami ve 4 Kur’an kursuna girdikleri iddia edilen şahıslar, ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinin başarılı çalışmaları sonucunda yakalandı. Camilerde ki güvenlik kameralarına takılan görüntülerin ardından 24 saat geçmeden şahıslar yakayı ele verdi.
Edinilen bilgiye göre, 1 gecede Mehmetçik Camisi ile Ulu Cami, Soğuk Pınar Camisi, Yeşil Cami ve Osmanlı Camisi Kız Kur’an kurslarına girerek sadaka kutularını çaldıkları iddia edilen M.E.Y(15) ve M.G.Y(15) ilçe emniyet müdürlüğünün özverili çalışmaları sonucunda yakalandı. Cami ve Kur’an kurslarının güvenlik kameralarını inceleyen polis, kamera görüntülerinden M.E.Y’yi tespit etti. İlçe merkezinde yakalanan şüpheli, olayı M.G.Y ile birlikte yaptığını söyleyince diğer şüpheli de yakalandı.
Emniyette kimlik tespiti yapılan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından ailelerine teslim edildi. Öte yandan şüphelilerin sadaka kutularının içindeki paraları alarak, kutuları ve kullandıkları tornavidayı boş bir araziye attıkları öğrenildi.