Sinan ÖNCE
Mısırlı mülteci Cemal Tevfik, Ankara'daki Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği'nin kendisine geç randevu vermesinden yakındı. Iraklı ve Suriyeli mültecilerden hiç bir farkının olmadığını anlatan mülteci Tevfik, onlara daha erken randevu tarihi verilmesine rağmen kendisine 10 ay sonrasına randevu verildiğini söyledi. Iraklı, Suriyeli bir çok mültecinin 1 yılda işlemlerini tamamlayıp 3. ülkelerine gidebildiğini anlatan Tevfik kendisinin 23 aydır Bilecik'te olduğunu, 2016 Haziran ayına yani 10 ay sonrasına Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği'nin randevu verildiğini söyledi.
Mısırlı mülteci Cemal Tevfik, yaklaşık 23 aydır Bilecik'te olduğunu, Ankara'daki Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği'nin kendisine geç randevu vermesinden yakındı.
Diğer Iraklı ve Suriyeli mültecilerden hiç bir farkının olmadığını, fakat onlara daha erken randevu tarihi verilmesine rağmen kendisine 10 ay sonrasına randevu verildiğini söyledi. Bu durumun kendisini zor durumda bıraktığını ifade eden Cemal Tevfik, yetkililerden yardım istedi.
Mülteci Tevfik "Benim yaşım 60. 3 yıldır 3. ülkeye gitmek için bekliyorum. 2016 yılının Haziran ayına ulaştığım zaman iltica aşamalarının ancak birincisine varmış olacağım. 60 yaşını geçmiş bir insan için bu zor bir durum.
Ben yaklaşık 2 yıldır Bilecik'teyim ve ancak 3. yılın sonunda 3. ülkelere gitmenin birinci aşamasını tamamlamış olacağım. Iraklı, Suriyeli bir kısım mülteciler bu aşamaları 1 yılda tamamlayıp 3. ülkelerine gidebiliyorlar. Daha önümde uzun zaman alabilecek 5-6 aşama daha var. Yani hayatımı düzene sokabilmek için 60 yaşına gelmiş bir insan için zor bir süreç beni bekliyor. Beni de diğer mülteci kardeşlerim gibi 3. ülkelere bir an önce göndermelerini talep ediyorum.
Çünkü Bilecik'te elimiz kolumuz bağlı hiç birşey yapamıyoruz. Ne çalışma iznimiz var ne de başka birşeyimiz. Burada durarak hayatımıza yön veremiyoruz. En azından 3. ülkelere gitsek oralarda kendimize bir düzen kurar o hayatımızı idame ettiririz." dedi.