YENİŞEHİR YOLU ARAP SAÇI OLMAKTAN KURTULDU MU?

ŞADİ ERDAL

Arapların saçları genelde kıvırcık olur, o yüzden olsa gerek bir işimizin içinden çıkılması zorlaştı mı “İşler arap saçına döndü” deriz.

Bizim Yenişehir yolu da arap saçından beter hale gelmişti. İhale oluyor rakip şirket itiraz ediyor, bilahare soluğu mahkemede alıyor. Bu böyle 7 senedir devam ediyor. Ne hikmetse bu karmaşıklık hep Yenişehir-Bilecik arası yolda oldu. Halbuki yol Bursa-Ankara yolu ayrılışından başlıyor. Yenişehir’e kadar geldi, devam etti Bilecik il hududunda kaldı. Bir yazımda “Burası Kapıkule hudut kapısı mı? Neden hududu geçmiyor.” demiştim. Geçtiğimiz hafta Danıştay Yenişehir yoluyla ilgili bugüne kadar yapılan ihaleleri ve yapılan itirazları tümüyle reddetti yeniden ihale yapılmasına karar verdi. Mahkemenin verdiği kararın henüz gerekçesini görmüş değiliz. İki cümlelik kararından şu anlaşılıyor.”İhaleyi benim almam gerekirken karşı firmaya verdiler itirazını yapanlara. İhale ne senin ne de bir başkasının. İhale uygun hazırlanıp ihale yapılmamış. Görevini kanuna uygun yapmayanlar yol hizmeti bekleyen vatandaşı mağdur ediyorlar hem de bizi meşgul ediyorlar. Yapılan ihalelerin tümünü iptal ediyorum. Kanunları öğrenin ihalenizi ona uygun yapın vatandaşı mağdur etmeyin bizi de meşgul etmeyin”. demek istedi diye düşünüyorum. 

Yıllardır Bölge Müdürlüklerinin ilimizi ihmal ettiğini yazarım, söylerim. İşte benim haklılığımı ortaya çıkaran gerçek. Bütün olarak ele aldığımızda bu yol Bursa-Bilecik yolu diyebiliriz. Bütününün Bursa tarafı Bilecik il hududuna kadar yapılıyor Bilecik il hududu sanki geçilmez Çin Seddi gibi geçilmiyor.

Karayolları Bursa Bölge Müdürlüğü Bilecik’e önem vermiyor. Vermediğini sayısız örneklerle verebilirim. Birkaç örnek vereyim. 1- Karayolları Bölge Müdürlüğü 1 yıl il koordinasyon toplantılarına hiç gelmedi. Israrlı yayınlarımız üzerine bir sefer geldi. 2- Yenipazar, İnhisar bağlantı yolu Karayolları sınırlarına alınmadı. 3- Bozüyük- Söğüt arası yol yapılmadı.4- Çevre yoluna bağlantı yoldu yapılmadı.5- Bozüyük-Söğüt arası yol olmadı.

Bu saydıklarıma birçok ilave yapmam mümkün. Şimdiyse beklenen, Danıştay kararından ders alıp itiraza meydan vermeyerek, usule, kanunlara uygun ihale etmek. Eksik iş yapanlardan da hesap sormak. Hesap sorulmadığı için eksik yapıyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.