YILANIN BAŞINI EZMEDİK

ŞADİ ERDAL

Atalarımız ne güzel söylemiş “Yılanın başını küçükken ezmeli” 35 yıldır PKK denilen vatan haininin başını ezmedik. Asmadık ama çok güzel besliyoruz.

Tarihimize şöyle bir bakalım, Osmanlı devrinde bütün isyanlar isyancı başının yakalanarak canıyla ödettirildikten sonra isyan sona eriyor.

PKK ile yapılan mücadele de ise başı besliyor diğerleriyse geri planda iş planlıyorlar. Ayak takımını “öldürdük” demekten bile korkarak “etkisiz hale getirildi” tabirini kullanıyoruz.

Gazeteyi ilk çıkardığımız yıllarda hainlerin elebaşı Apo Şam da oturuyor, Suriye’nin kanatları altında vatanına ihanete devam ediyordu. Ben o zaman “Apo denen haini Şam’dan alıp Ankara’ya getirilmeli, Kızılay meydanında idam edilmeli ve şu açıklama yapılmalı “Vatanına ihanet edeni biz işte böyle kanatları altına sığındığı devletin ruhu duymadan alır getirir  idam sehpasında cezalandırırız. Bundan böyle her hainin sonu böyle olur. Haini besleyenler de madara olur.”demiştim.

Yapabildik mi? Ne yazık ki hayır. Bize idam etmemek şartıyla verdiler gördüğünüz gibi asmıyoruz besliyoruz. 

Hain başlarına zamanında hak ettikleri cezayı vermedikçe başlar çoğaldı. Atalarımız “hırsız içerideyse kilit ne işe yarar” hain kollayıcılar milletin meclisinin içindeyse nasıl baş edilir. 

HDP’nin eş başkanı Selahattin Demirtaş “Cizre’de 20 PKK’lı var diye 6 general, 36 albay, 10 bin askerle oraya operasyon yapmak mı kahramanlık, öz yönetim ve özerkliğin inşası, sürecin siyasi zeminde daha güçlü bir şekilde ilerletilmesi için tartışacağız. Bize böyle tankın namlusunu gösterip geri adım attıracaklarını zannediyorlarsa kusura bakmasınlar ama biz ölüm korkusunu çoktan aştık. Sokağa çıkma yasakları kalkacak, infazlar duracak, özerkliğin müzakere edildiği, üçüncü gözlemci gözün masada olduğu, Dolmabahçe mutabakatı üzerine tartışmanın başlayacağı sağlıklı müzakereye başlayacağı sağlıklı bir müzakereye dönülecek. Bizim istediğimiz bu. Gençler hendek kazıyormuş, halk barikat kuruyormuş. Başka bir yol gösterin, onu yapsınlar. Geri adım atmak bu tarihi dönemin onuruna yakışmaz. Bu direnişi ortaya koyan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Çok görkemli, onurlu bir duruştur” dedi.

Her satırı devletin bütünlüğünü yok etmeye matuf değil mi?

İstediğiniz kadar ayak takımını yok edin, başlar yok edilmedikçe terör bitmez.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.